Bel meteen voor een afspraak naar +31 (0)6 29126233

Rond het kampvuur: samen ontknopen en landen voor een fijn weekend

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Rond het kampvuur: samen ontknopen en landen voor een fijn weekend

15 juni @ 20:00 - 23:00

€15
Rond het kampvuur ontmoetingen in Balkbrug

Even de pauzeknop, is dat soms ook een behoefte van jou? Even pauze van de drukte en al dat werken? Even echt tijd voor jezelf en opgevangen worden in alles wat er is? We hebben zo weinig tijd en zoveel taken, zoveel aanspraken van anderen om je heen en van jezelf. Je zou bijna vergeten hoe het is om simpelweg met jezelf te zijn, om echt tijd te nemen om te landen.

Met zoveel zaken bezig, zowel innerlijk als uiterlijk, zal dat een rustpunt even heerlijk zijn. Expressie geven aan jezelf zonder angst voor consequenties. Wat missen we toch de steunende gemeenschap en wat voelt het soms eenzaam als volwassene, altijd maar bezig voor dit of dat of wie dan ook.

Je kan jezelf behoorlijk kwijtraken in bezigheden, terwijl iets in je huilt of roept voor herstel, voor eenheid, voor stoppen en even ontspannen. Allemaal druk en uiteindelijk weinig tijd voor elkaar, dus ook niet voor jezelf. En als je dan probeert te ontspannen, zijn er steeds weer anderen die inbreken of brandjes die geblust moeten worden.

Wanneer is het eindelijk jouw tijd? Waar kan jij landen? Wie vangt jou op? Wie luistert naar jouw roep?

Rond het kampvuur

Rond het kampvuur is het anders. Rond het kampvuur is het altijd warm en gezellig en heb je even vakantie. Rond het kampvuur kan je je verheugen op ontmoetingen, omdat je weet dat daar alleen gelijken zijn, en als je iets doet dan is dat geen inspanning maar een feestje. Rond het kampvuur mag je alles en ben je vrij om jezelf te zijn. Het zijn heerlijke momenten onder vrienden en familie, die we al vaak hebben gedeeld.

De oermens en de indiaan zitten we rond het vuur, voor warmte en voedsel. Overgangsrituelen gebeuren er en er worden verhalen over vroeger en nu uitgewisseld, er wordt cultuur uitgewisseld, gemeenschappen gebouwd en bevestigd, besluiten genomen. Simpele pleziertjes die we misschien te weinig opzoeken.

Het vuur is een verzamelplaats waar bekenden nog bekender worden en de “familie”banden voelbaar zijn. Hier ben je thuis, hier ben je geaccepteerd, hier mag en kan je jezelf zijn. We kennen elkaar hier en het voelt goed om erbij te zijn, erbij te horen. Hier is alles simpel en is iedereen slechts een mens onder mensen. Hier ontspan je … ja, eindelijk.

Lekkere hapjes, verhalen, wijsheden, gebeden, zang, muziek, gevoelens, dans, plezier, grappen en verlangens, liefde, alles krijgt een plek rond het kampvuur. Je komt niet alleen halen maar ook brengen. Alles in je eigen vorm en precies zoals je wilt. We creëren samen.

Rond het kampvuur delen we meer van onszelf aan anderen. We voelen ons veilig en thuis en zijn er voor elkaar. Als we behoefte hebben aan wat contact, dan kruipen we even naar iemand toe en zijn lekker dicht bij elkaar in een kring van veiligheid. Andere momenten willen we even voelen dat we niet alleen zijn en geeft iemand toestemming om even wat menselijk contact te voelen, misschien wat troost door lekker tegen elkaar aan te kruipen. Rond het kampvuur durf je te vragen.

Rond het kampvuur is van alles mogelijk. Soms is het bruisend en levendig, op andere moment het valt het spontaan stil en is iedereen even bij zichzelf. Er zit geluk in die stilte, want het klopt op die plek en de flow leidt je als vanzelf.

Bij het kampvuur reizen we ook in onszelf en haken af en aan op een soepele manier. Als er een traan of een schreeuw is, dan zijn we daar nooit alleen en wordt je gehoord in je emotie of behoefte. Rond het kampvuur is er plek voor iedereen en zorgt iedereen voor elkaar. Het is fijn rond het vuur. De vertrouwde kring van je gemeenschap.

Zullen we rond het kampvuur gaan? Het hoeft geen groot vuur te zijn, misschien een kaarsvlam zijn, een haardvuur, een BBQ, een vreugdevuur, of zelfs een plek waar we heerlijk ontspannen bij elkaar zijn. Zullen we elkaar opzoeken nu de avonden donker zijn? Ga je jouw vuur, jouw stilte, jouw kwetsbaarheid, jouw kracht, jouw creativiteit delen met ons?

Wat zullen we doen in die ontmoeting? Wat heb je nodig? Zullen we naar elkaar luisteren of juist stil zijn. Zullen we zo ontspannen dat de slaap ons overmand? Gaan we muziek maken, dansen of wild zijn? Gaan we mediteren, of bidden, of onze eerlijkste verhalen delen? Gaan we leren hoe we onszelf zijn en onszelf eerlijker, moediger en completer kunnen delen met anderen? Kan je nog meer jezelf zijn en weten dat dat helemaal goed is? Waar is je plek?

 

Kom je van ver?

Maak dan gebruik van de mogelijkheid om te blijven overnachten.

Thuiskomen

Hoe zou het zijn om deze nieuwe “stam” te ontdekken en deel ervan te zijn? Even niets te hoeven en lekker in jezelf te kunnen zakken, verzorgd te worden… zou dat heerlijk voor je zijn?

Neem je wat mee naast jezelf? Is er iets dat je wilt delen met deze groep? We laten ons gewoon graag verrassen. Rond het kampvuur is van alles mogelijk en is iedereen welkom. We gaan het leven vieren, onze pijn huilen en genieten van elkaars gezelschap. Misschien gaan we lachen, verhalen uitwisselen of mediteren, misschien gaan we bouwen, de natuur verkennen, of iets heel anders.

Rond het kampvuur gaat om de mensen, het vuur is slechts de aanleiding. Jouw vuur brand levendig en je vuur is mooi. In donkere dagen zoeken we elkaar op en genieten van elkaars pure gezelschap. De nabijheid is wat belangrijk is, de verbinding met de stam, de familie, het kampvuur slechts een symbool een aanleiding. Warmte…

Is familie alleen een bloedband, of ook een nabijheid die je aangaat en opzoekt bij andere mensen? Is familie daar waar je jezelf veilig kunt ontvouwen, in de wetenschap dat het goed is? Is familie daar waar je thuis bent? Hier ben je welkom. Hier mag je jezelf ontmoeten op een nieuwe manier.

Laat je maar verrassen en breng vooral jezelf mee. Je bent welkom in deze familie en wat er gebeurt zal gebeuren. Hier ben je thuis, ook als je er alleen maar bij wilt zijn. Geniet lekker mee.

Toegang vanaf vanaf 19:45 uur

Kom je van ver?

Maak dan gebruik van de mogelijkheid om te blijven overnachten.

 

Tickets

Onbeperkt beschikbaar
Rond het Kampvuur (15 juni 2018)15,00Rond het kampvuur: samen ontknopen en landen voor een fijn weekend

Vul alstublieft alle verplichte velden in

Gegevens

Datum:
15 juni
Tijd:
20:00 - 23:00
Kosten:
€15
Evenement Tags:
, , ,

Organisator

Tineke van Urk
Telefoon:
+31629126233
Website:
https://tinekevanurk.nl

Locatie

Praktijk Tineke van Urk
Oud Avereest 16
Balkbrug, Overijssel 7707 PN Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
+31629126233

Schrijf je in

Schrijf je meteen even in en laat je inspireren door meeslepende verhalen, ontwikkel je intuïtieve gaven en blijf automatisch op de hoogte.

Je bent succesvol ingeschreven!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Zeg het voort

Deel dit met je vrienden!