Of Inloggen om je betaalde cursussen te doorlopen.

LET OP: Deze cursus bestaat uit een online gedeelte plus een inwijdingsafspraak en een oefenbijeenkomst waarin je door Tineke persoonlijk wordt begeleid. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen kan de inwijding individueel zijn of in kleine groepjes. Als je interesse hebt, koop dan de cursus en neem contact met me op voor het inplannen van de afspraken.

Fijn dat je hebt gekozen voor het Reiki Meesterschap

Ik zal nog even je geheugen opfrissen. Reiki is een kunst van het helen met de handen, ontwikkeld in begin 1900 door Mikao Usui in Japan. Het is een kunst die doorgegeven wordt van master naar leerling.

Het woord Reiki komt van twee Japanse woorden Rei en Ki en betekent universele levens energie.

De term Reiki wordt gebruikt om zowel de energie, als het Usui systeem mee aan te duiden. Het heette oorspronkelijk Usui Reiki Ryoho.

Varianten van Reiki

  • Usui Shiki Ryoho,
  • traditionele Reiki van de Takata-Furumoto lijn zoals die in de VS wordt toegepast
  • traditionele Japanse Reiki ontwikkeld door Hayashi’s cursisten in Japan en beoefend in Canada
  • Tibetaanse-Usui Reiki
  • Raku Kai Reiki
  • Ter MaiTM Reiki
  • Angelic Reiki
  • diverse niet-traditionele Reiki-stijlen toegepast door onafhankelijke masters
  • en nog vele andere.

In staat zijn Reiki te onderwijzen en de afstemmingen te doen, is een belangrijk onderdeel van Reiki III, zoals het hier in het Westen wordt onderwezen. In dit deel zullen we het over afstemmingen hebben, en dan overgaan op de procedure van uitvoering er van.

Er bestaan veel afstemmingsmethoden. Aan de Usui afstemmingen worden symbolen aan toegevoegd.

De adder onder het gras van Reiki is dat elke afstemming werkt. Er zijn kruin-naar-kruin varianten, korte manieren, lange manieren, traditionele manieren, enkelvoudige masterafstemmingen en vele, vele andere.

De afstemming kan met veel ceremoniële toestanden gepaard gaan. Mijn voorkeur is echter EENVOUD. Ik draai meestal geen muziek, of erg zacht op de achtergrond. Ik brand niet altijd wierook. volgens mij is het hoe eenvoudiger hoe beter, al het andere leidt af van de ervaring van het afstemmen en de verbondenheid met de Reiki Energie.

Als in alle zaken beslis jij hoe je het wilt doen. De enige echt belangrijke zaken in de afstemming zijn aandachtigheid en intentie. Aandachtig blijven betekent gericht blijven op gewoonweg de afstemming doen. Het betekent de intentie zuiver houden, vrij van bijbedoelingen in uitkomst, vrij van verwachtingen, zorgen, behoeften, afscheiding. Het is slechts Reiki Zijn, het delen, en in die eenheid verdwijnt de illusie van gesplitst zijn.

Er wordt gezegd dat de afstemming gedaan kan worden met slechts de intentie, als de intentie helder is. Ook dat is mijn ervaring.

Lessen

Oefening: De Hui Yin positie (de hemelse omloop)

Complexiteit: Normaal

Alvorens een inwijding te geven, mag je gaan oefenen op de Hui Yin positie, ofwel de hemelse omloop. Het Perineum (Hui-Yin) ook wel poort van dood en leven genoemd bevindt zich…

Zelf een Reiki-inwijding geven

Complexiteit: Normaal

In deze les leer ik je de inwijding. De inwijdingen voor Reiki I, Reiki II en Reiki Master zijn qua uitvoering hetzelfde. Het verschil zit in de intentie die je…

Je eigen Reiki-cursus

Complexiteit: Normaal

Misschien doe je deze inwijding puur voor jezelf, maar anders wil je nu of in de toekomst zelf inwijdingscursussen geven. In dat geval is het goed om aan een aantal…

Spirituele zuivering

Complexiteit: Normaal

In jou stroomt  je eigen levensenergie of Prana. Deze Prana heeft zich aangepast aan je levenswijze hier op aarde met alle problemen en blokkades die zich aandienen. Deze Prana heeft…