Bel meteen voor een afspraak naar +31 (0)6 29126233

Groene Pinksteren met een twist

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Groene Pinksteren met een twist

20 mei @ 11:00 - 17:00

€7,50 - €15
wellness praktijk Tineke van Urk

Zondag 20 mei is het eerste dag van Pinksteren, een christelijke feest waarin gevierd wordt dat God de Heilige Geest over zijn discipelen liet neerdalen om hen te inspireren en kracht te geven om verder te gaan met het volgen van Jezus en God en om de christelijke gemeenschap uit te breiden.

Je kunt je voorstellen dat het een bijzonder moment was, als je bedenkt dat 50 dagen eerder zijn zoon Jezus was gekruisigd, gestorven, en vervolgens herrezen uit de dood, om daarna (10 dagen voor Pinksteren) op Hemelvaart weer te vertrekken naar de Hemel. Zijn vertrek was een behoorlijke domper voor de discipelen geweest en de komst van de beloofde Heilige Geest was dus lang verwacht en beloofd indrukwekkend.

Als je in Wikipedia leest over Pinksteren dan krijg je veel achtergrond over dit feest en de historische context ervan. De Bijbelse boeken zitten vol met dat soort magische en wonderbaarlijke verhalen en ze worden  door velen van ons nog steeds gelezen, gevierd en doorgegeven. Sommige van die verhalen beschrijven indrukwekkende spektakels.

Kom je van ver?

Maak dan gebruik van de mogelijkheid om te blijven overnachten.

Tot aan de middeleeuwen, betekende Pinksteren dat alle christenen een volle week rust hielden, dat is later verkort tot 3 dagen en weer later tot de nu gebruikelijke 2 dagen. Hoe gaan we die dagen invullen? Gaan we elkaar kaarten sturen? Zoeken we een kerk op om de ontvangst van de Heilige Geest binnen het geloof te vieren? Willen je graag thuis blijven met je familie? Misschien ga je op vakantie of naar winkelcentra? Of is er nog ruimte voor nieuwe ideeën?

Als je een van die mogelijkheden hebt gekozen, dan wensen we je natuurlijk daarin veel plezier en zingeving. Al die mogelijkheden zijn waardevol en kunnen je wat rust geven in een verder hectisch bestaan. Aandacht geven aan het vieren van je familiebanden en gemeenschapsbanden kan je alleen maar rijker maken als mens. Het wordt vast een mooie dag zondag.

Hans en ik verwachten dat het weer met Pinksteren weer mooi zal zijn.  Wij denken buiten en gezellig en leuk. Wij denken een dagje uit en niets hoeven. Dus waarom zouden we dat eigenlijk niet delen met elkaar? Er is ruimte in deze stal voor wie er zin in heeft en als je dus deze kant op wilt komen, dan verwelkomen we je graag alleen of inclusief gezin en/of vrienden.

Het voorjaar is inmiddels lekker in gang en de zomer komt ook snel genoeg voorbij. De natuur is al een tijd vol in de bloemen en het groen floreert. Wij zijn echte grasrollers en genieten net als mijn Tibetaanse Terriërs Yara van het buiten zijn, wandelen, eten en het spelen en rollen in het gras. Ultiem geluk is wat babies nog doen: genieten van je grote teen! Gewoon omdat het kan.

Heb je zin om mijn gast te zijn op eerste Pinksterdag? Geef je dan op en kom tegen 11 uur aan in Balkbrug. We gaan dan lekker met elkaar buiten lunchen en verrassen je daarna met een leuk programma in de natuur en met een bezoek aan een leuk regionaal event (inkopen op het event zijn natuurlijk voor eigen rekening).

Omdat we op die dag allemaal vrij zijn is het misschien fijn om samen te vieren dat we leven en dat we elkaar kennen. Ik heb er zin in en je bent welkom voor elk tarief. Als je liever zelf wat te eten meeneemt, dan kan dat natuurlijk, maar ik verzorg de lunch ook graag voor je. In dat geval moet je wel uiterlijk zaterdag-ochtend voor Pinksteren aangemeld hebben, want ik moet wel de inkoop regelen.

Het programma is vrij en we bepalen samen tijdens de dag. Lekker niets doen en kletsen of wel iets doen, het is aan ons. Als je na de lunch weer verder moet is het ook prima, maar het is leuk om ook de rest mee te doen. Je zult het wel merken. Omdat we het gewoon leuk vinden om je te ontvangen, hebben we de prijs zeer toegankelijk gehouden. Een samen-rustdag mag ook voordelig zijn, zelfs als het een feestje is.

Wij vieren Pinksteren graag samen met jou! Wat denk jij ervan? Kom je ook? We zien je graag en de tuin is geduldig!

Zoals altijd ben je welkom om te komen overnachten als je van ver komt of als je het gewoon leuk vind om hier een dagje te blijven hangen.

 

 

 

Gegevens

Datum:
20 mei
Tijd:
11:00 - 17:00
Kosten:
€7,50 - €15
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Praktijk Tineke van Urk
Oud Avereest 16
Balkbrug, Overijssel 7707 PN Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
+31629126233

Schrijf je in

Schrijf je meteen even in en laat je inspireren door meeslepende verhalen, ontwikkel je intuïtieve gaven en blijf automatisch op de hoogte.

Je bent succesvol ingeschreven!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Zeg het voort

Deel dit met je vrienden!