Familieopstellingen in Balkbrug [geannuleerd]

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit event is voorbij.

Familieopstellingen in Balkbrug [geannuleerd]

24 maart @ 11:00 - 17:00

€35 – €120
familieopstellingen ouder speelt met kind
Helaas hebben we deze datum moeten annuleren. Een volgende keer ben je weer welkom. Hopelijk tot dan!

Als je al eens een familieopstelling hebt meegemaakt, dan weet je hoe indrukwekkend en krachtig deze ervaring is. Zelfs als het niet jouw eigen vraag is die wordt opgesteld, zal je ontdekken dat je flink mee-resoneert met de opstelling. Je zal er iets leren over jezelf en de verbindingen in je leven, en de liefdevolle begeleiding en uitleg maakt dat je beter zult kunnen dragen en begrijpen wat zich afspeelt.

Je zal na de opstelling niet meer dezelfde persoon zijn dan ervoor, ook al is die verandering volledig onbewust verlopen. Familieopstellingen kunnen in deskundige handen een hoop goed doen voor alle betrokkenen, zelfs voor degenen die er alleen maar bij aanwezig zijn. Niet voor niets is het zo populair.

Kom je van ver?

Maak dan gebruik van de mogelijkheid om te blijven overnachten.

Een reis naar een dieper niveau

Familieopstellingen is ook niet zomaar een methode, maar een reis naar een dieper niveau dat normaal onzichtbaar voor ons is, maar oh zoveel invloed heeft op onszelf, onze relaties en ons leven als geheel. Dat niveau zit vol met universele thema’s, lessen en bewegingen waar we allemaal bekend mee zijn en die diep in ons zijn verankerd. Het zit in onze DNA, zou je goed kunnen zeggen, en we gaan hierin terug naar onze oorsprong (met dank aan Bert Hellinger die het ontdekte).

De onzichtbare invloed van groepslidmaatschap

Hoe diep de invloeden van onze familie-oorsprong gaat weten we pas echt sinds Bert Hellinger de familie-opstelling naar ons toe bracht. Een familieopstelling is wonderlijk om mee te maken. Je krijgt uit eerste hand een ervaring met hoe groot de onzichtbare invloed is van onze (ook onbekende) familiehistorie en groepslidmaatschappen.

Omdat het niet alleen voor je zichtbaar is en voelbaar, maar ook door de begeleider kan worden toegelicht en aangewezen zal je gaan begrijpen welke samenhangen hieraan ten grondslag liggen. Geen theorie, maar doorleefde ervaringen die je zult herkennen. De grote les: Het is niet wat het leek, wat van belang is speelt zich op een ander niveau af.

Channelen in psychotherapie

De familieopstelling zelf ervaren we in een lichtte transstaat, waarin we de deelnemers in een systeem (leden van een groep) channelen (je mag het ook afstemmen noemen). We ontdekken daardoor hoe de werkelijke dynamiek binnen die groep is, en wat er ontbreekt of nodig is om spanning of problemen op te lossen. We ontdekken een heel andere, maar heel herkenbare, “wereld”, onder de wereld die we dachten te kennen en die verklaart hoe die bekende wereld eigenlijk in elkaar steekt.

Liefde in werking

In die onderwereld uit liefde zich niet alleen door gevoelens, maar vooral ook door onbewuste loyaliteiten en liefdevolle opoffering die vraagt om erkenning. Oorzaken en verbanden worden dan opeens heel duidelijk, en opeens zijn oplossingen mogelijk en wordt pijn geheeld naar stromende liefde. Je leert hoe je denken in de weg stond om die simpele waarheid te herkennen, en ontdekt liefde waar je dat eerder niet voor mogelijk achtte.

Mijn eigen ervaring met familieopstellingen

Ik heb familieopstellingen pas goed mogen ervaren toen ik met Hans Schuijff van De Witte Prins ging samenwerken en aan een paar van zijn workshops deelnam (ook een aantal keer met een eigen vraag). Heeeeeel indrukwekkend, en ik heb Hans leren kennen als een uitstekende begeleider en therapeut die snel doorheeft wat er speelt. Het waren heel mooie en waardevolle ervaringen die ik sindsdien nog een aantal keren herhaald heb, en waar een aantal van jullie al aan heeft deelgenomen in mijn praktijk.

Ik wil graag opnieuw dit prachtige werk met jullie delen, en nodig je daarom uit om deel te nemen aan deze workshop. Je kan dat doen met een eigen vraag (vraagsteller) of als representant in opstellingen van anderen. In beide gevallen garandeer ik je een zeer waardevolle en leerzame dag. Natuurlijk is Hans er dan ook om zijn deskundigheid en ervaring met dit werk te delen.

Familieopstellingen verbinden met je bron en de ordening van leven

De uitkomst van een eigen opstelling is meestal een mooie verbinding met je eigen bron, waarna je merkt dat je wat steviger in je leven zult staan en dat sommige problemen als vanzelf dingen beginnen op te lossen. In opstellingen spreken we dan van de beweging van de ziel, wat zoveel betekent als de natuurlijke ordening en de natuurlijke flow van je leven. Je zult merken dat als je leeft in overeenstemming met die beweging, dat alles dan wat gemakkelijker en vanzelfsprekender wordt.

Problemen ontstaan eigenlijk pas als we tegen die ordening in gaan, en in familieopstellingen ontdekken we meteen hoe alles met elkaar samenhangt, en hoe knap deze ordening werkt.

Voorbeeldvragen van een familieopstelling

Natuurlijk is dat niet de reden waarom je een vraag zal willen onderzoeken, dat gaat over normale menselijke zaken en gebeurtenissen, zoals:

 • een innerlijke barrière of drempel die steeds terugkomt,
 • een gevoel dat knaagt,
 • een terugkerend patroon in je leven dat je wilt veranderen,
 • de zoektocht naar een betere partnerrelatie,
 • de zoektocht naar een andere carrière of baan,
 • een relatie die fijner moet worden,
 • het oplossen van conflicten,
 • psychische klachten zoals depressie, overspannenheid en psychosen,
 • het verwerken van traumatische gebeurtenissen
 • levensbedreigende ziekten zoals kanker,
 • angst voor ziekten en tegenslagen,
 • een verloren partner of kind,
 • de verwerking van een ongelukkige jeugd,
 • een zware lotsbestemming,
 • blijer of gelukkiger worden,
 • succes met een eigen onderneming,
 • meer je passie leven,
 • betere gevoelens,
 • minder remmingen en worstelingen,
 • meer vrijheid,
 • elke spirituele en existentiële vraag (het bestaansniveau) die je maar kan bedenken,
 • enzovoort,
 • enzovoort,
 • eigenlijk gaat het altijd over het verbeteren van je (gevoels)leven, en alleen jij weet wat je daarin nog wilt veranderen en bereid bent te doen.

Het belangrijkste van een vraag is dat hij persoonlijk is en een zo groot mogelijke betrokkenheid heeft met jou als vraagsteller. Als het dus iets is dat je echt in de weg zit, of wat je echt wilt oplossen of bereiken, dan is het een goede vraag voor een familieopstelling. Hans helpt altijd om door te dringen tot de eigenlijke kern van je vraag of verlangen, dus als vraagsteller sta je hierin nooit alleen.

Aanpak van familieopstellingen

In familieopstellingen kijken we naar al dit soort vraagstukken door je (familie)systeem ruimtelijk op te stellen.

Strikt genomen gaat familieopstellingen over het familiesysteem van een vraagsteller, maar in de praktijk kan een systeem ook andere elementen weergeven, zoals je werkkring of een relatie of zelfs een concept of deel van jezelf.

Wat zich toont is een onderliggende dynamiek die vaak nog ongezien is geweest en vraagt om erkenning. En in die herkenning en erkenning ligt de potentie van heelheid en herstel van liefdevolle verbindingen. Het kan nodig zijn dat je terugkeert naar je rechtmatige plek in het system, als blijkt dat je problemen zijn veroorzaakt doordat je die (onbewust) hebt verlaten. Het kan ook zijn dat je onbewust verbonden bent met iets of iemand die onrecht is aangedaan of iets dat nog onafgemaakt is en om herstel vraagt, met als gevolg dat je werd tegengehouden om tot je volle potentieel te komen.

Aanmelden als vraagsteller of representant

Je kunt aanmelden:

 1. voor het oplossen van een eigen vraag. In dat geval betaal je een hoger deelnametarief, maar krijgt je vraag de volle aandacht. De overige deelnemers zijn er om jou te helpen je vraag te onderzoeken en hopelijk op te lossen.
 2. als representant in de opstelling van iemand anders.

Representant zijn in een familieopstelling is leerzaam

Deelnemen als representant wordt doorgaans als erg waardevol en leerzaam ervaren en is soms een opstap voor mensen om alvast ervaring op te doen met de werkwijze of de therapeut voordat ze een eigen vraag stellen, het verlaagt de drempel, maar omdat het zo indrukwekkend en leerzaam is om aan familieopstellingen deel te nemen, is het ook iets dat velen gewoon voor de ervaring graag willen herhalen.

In opstellingen leer je veel over onderwerpen als liefde, relaties en leven in het algemeen, en naarmate je meer van je eigen thema’s begint op te lossen, wordt het ook gemakkelijker om in het systemisch veld van anderen te staan.

In het begin (wanneer je nog wat meer onopgeloste eigen thema’s hebt) kan het zijn dat het erg indrukwekkend is omdat je eigen systeem flink mee resoneert en aan je begint te trekken om ook jouw familiethema’s op te lossen. Wees gerust, ofschoon het in het begin meer energie kost, is dat heel normaal en ook bij jou zal ongemerkt beweging ontstaan in je thema’s.

Je kunt ook opmerken dat je meer gaat verlangen om problemen die al langer bij je spelen ook opgelost te krijgen en een eigen opstelling te vragen. Je begint te verlangen naar de verbindingen die je mist of naar herstel van de verbindingen en relaties die nog niet harmonieus voelen. Naarmate je vaker aan familieopstellingen deelneemt merk je dat het ook gemakkelijker wordt, en je beter in staat bent om te ‘dragen’ (aanwezig te blijven in) wat zich erin afspeelt.

Bijzonder aan opstellingen is ook dat het je als representant de kans geeft om echt in de huid te stappen van iemand die heel andere eigenschappen heeft en heel andere omstandigheden dan jijzelf. Je kan de plek van mensen van een ander geslacht ervaren, een moeder- of vader-plek terwijl je zelf nog geen kinderen hebt, enzovoort, en je zult op elk van die plekken een levende ervaring krijgen waarvan je weet dat je die niet bedacht hebt. De informatie komt als vanzelf bij je binnen, en de vraagsteller zal doorgaans bevestigen dat het klopt met de plek of persoon die je representeert.

De vraagsteller krijgt de meeste waarde

In de prijs van een vraagsteller zit inbegrepen dat er een voorbereidend contact is, waarbij eventueel de vraag kort kan worden voorbesproken. De vraagsteller vult een vragenlijst in, die deels is bedoeld om de vraag alvast wat in beweging te brengen en je alvast meer te verbinden met je eigen vraag, maar deels ook wat informatie verzamelt die aanwijzingen geeft aan de opsteller over wat er mogelijk speelt in je systeem van herkomst.

De uiteindelijke vraag, die in de familieopstelling wordt onderzocht, wordt pas in de workshop zelf definitief afgesproken, dus de voorbereiding is slechts dat: voorbereiding op de vraag die je pas zal stellen in de workshop. Ook het vinden van een vraag heeft soms wat tijd nodig en die tijd neem je in je voorbereiding. Het is een mooi proces wat je doorloopt, en natuurlijk is voor de vraagsteller enige nazorg per email of telefoon is inbegrepen.

Voor een methode die normaal in een tot drie sessies grote vastzittende problemen in je leven oplost, is het daarmee eigenlijk wel erg goedkoop.

Prijsstelling en eigen vraag

Helaas hebben we deze datum moeten annuleren. Een volgende keer ben je weer welkom. Hopelijk tot dan!

In je aanmelding geef je op of je als representant of vraagsteller wilt komen. Een representant betaalt € 35,- en een eigen vraag onderzoeken kost € 120,- Stem even met me af als je een eigen vraag wilt oplossen, dan kunnen we het voorbereiden.

Een eigen vraag mag over van alles gaan, zolang het maar iets is dat voor jou persoonlijk belangrijk is om op te lossen. Zorg dat je vraag iets is dat je echt raakt. Verder dan dat mag het zo groot of klein zijn als je wilt, en is een ‘vage’ vraag helemaal geen probleem. Het hoeft zelfs geen probleem te zijn maar kan ook een verlangen of doel zijn.

Het enige waarin familieopstellingen niet betrouwbaar zijn, is het achterhalen van feiten zoals of je vader wel je echte vader is. Zelfs als in een opstelling zou blijken dat je vader niet je vader zou zijn, dan zijn er andere redenen waarom dat zichtbaar kan worden dan dat hij niet je vader is. Je kan voor dat soort vragen dus beter gewoon een DNA-test laten uitvoeren, die zijn daarin veel nauwkeuriger.

Neem bij twijfel over de geschiktheid van je vraag gewoon even contact op, dan wordt het snel duidelijk.

Vraagstellers wordt gevraagd wat informatie voor te bereiden en enige nazorg is inbegrepen.

Er is plek voor maximaal 3 vraagstellers en ongeveer 10 representanten. Maak goed gebruik van deze unieke kans en geef je meteen op, want vol is vol.

Eerst wat lezen? Dat kan natuurlijk

 1. Familieopstellingen, een duik in liefde?
 2. Onderbroken uitreiking, schaarse liefde (over onveilige hechting)
 3. Eindelijk volwassen (over het groeiproces van een volwassene)
 4. Familieopstellingen: Kan je houden van Adolf Hitler?
 5. Liefde vrij van pijn, bestaat dat?
 6. Wat zijn familieopstellingen?Wat zijn familieopstellingen?

Graag tot dan!

Groetjes,

Tineke van Urk

Tineke van urk medium

Helaas hebben we deze datum moeten annuleren. Een volgende keer ben je weer welkom. Hopelijk tot dan!

 

Gegevens

Datum:
24 maart
Tijd:
11:00 - 17:00
Kosten:
€35 – €120
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
Website:
dewitteprins.nl

Organisator

Tineke van Urk
Telefoon:
+31629126233
Website:
https://tinekevanurk.nl

Locatie

Praktijk Tineke van Urk
Oud Avereest 16
Balkbrug, Overijssel 7707 PN Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
+31629126233

Lezer Interacties

Schrijf je in

Schrijf je meteen even in en laat je inspireren door meeslepende verhalen, ontwikkel je intuïtieve gaven en blijf automatisch op de hoogte.

Je bent succesvol ingeschreven!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This