Hooggevoeligheid (HSP): van probleem naar kracht (Les 1)

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Hooggevoeligheid (HSP): van probleem naar kracht (Les 1)

20 juni @ 19:30 - 22:00

€22,22
Hooggevoeligheid als kracht

“Ik ben zo moe en ik heb geen idee hoe dat komt.”

Het is een van de meest gehoorde zinnen in mijn consulten. “Waarom ben ik toch zo intens moe?” “Waarom vind ik het zo moeilijk om onder mensen te zijn, of in bepaalde omgevingen?” Het zijn zinnen die horen bij het lot van Hooggevoelige mensen en als je zo’n HSP (High Sensitive Person) bent is moe zijn en je noodgedwongen terugtrekken een vaak voorkomend fenomeen. Kan het ook anders?

Een HSP wordt snel overspoeld door alle indrukken

Door je gevoeligheid krijg je veel meer informatie binnen dan anderen en zuig je als een spons alle energieën op van andere mensen en plaatsen. Natuurlijk wordt het dan snel verwarrend, want wat is nu van jezelf? Je raakt dan innerlijk gauw uit balans en zult vaak merken dat je pas achteraf weer in staat bent om je ervaringen te sorteren en terug te komen bij je eigen energie. Dat is dan vaak pas als je weer thuis bent in je vertrouwde omgeving.

Een HSP in relaties

Hetzelfde speelt zich af in relaties. Ook hier is de HSP snel overvoerd en heeft veel behoefte aan een rustige en voorspelbare omgeving. Er is dus vaak een onbalans in relaties. Een zeer gevoelig persoon stelt zich vaak onderdanig aan de partner (of baas) op en zal zich alles laten welgevallen omdat confrontaties vaak een te grote uitdaging zijn. Uiteindelijk ben je dan veel aan het zorgen en probeert op allerlei manieren bij jezelf te blijven om te ontdekken hoe moeilijk dat blijkt te zijn. Een flink gevecht om ruimte en rust is het gevolg.

Hooggevoeligheid als kracht

Hooggevoelig zijn heeft dus veel lastige kanten, naast een groot aantal voordelen. Hoe fijn zou het zijn als je vooral die sterke kanten zou kunnen leven en je gevoeligheid op een manier gebruiken die als vanzelf tot een ontspannen flow leidt? Hoe fijn zou dat zijn?

Ik ben zelf ook een HSP, hoe kan het ook anders, net als veel mediums en mensen die spiritueel actief zijn. Ik heb dus ook zelf de antwoorden moeten vinden en leren leven. Wat ik hoor is: “Hoe krijg ik het goed? Ik wil eigenlijk alleen maar gelukkig zijn en een gemakkelijker leven hebben.”

Leven vanuit flow en intuïtie, hoe fijn is dat?

De HSP wil leven vanuit zijn/haar innerlijke kern en leren vertrouwen op zijn/haar intuïtie. Die intuïtie geeft de HSP ook veel informatie, dus daar ligt zeker een kracht en een kans naast de uitdaging om hem te leren herkennen en erop te vertrouwen. Je hoeft dat echter niet alleen te doen. Ik help je graag.

Ik wil helpen

Als je tot hier gelezen hebt, dan herken je vast veel in het bovenstaande. Lees verder, want deze cursus gaat je echt zal helpen om van een probleem een kracht te maken. Dat is vaak ook hoe het werkt. Het probleem is slechts een kans  om iets te leren. Als je het eenmaal geleerd hebt, kijk je terug om te ontdekken hoe waardevol je probleem eigenlijk was? Dan is je leven veel eenvoudiger en kan je ontspannen verder en lijkt het zo vanzelfsprekend dat je niet meer weet hoe het kon dat je dat niet eerder kon. Zo leren we en als je wilt, mag je met en bij mij leren.

Betaalbare begeleiding

Deze cursus bestaat uit vijf lessen, waarin je in een kleine groep leert omgaan met je hooggevoeligheid. Het is een vaste groep waarin je dus langere tijd met elkaar optrekt in de natuurrijke omgeving van mijn praktijk. Die natuur gaan we ook gebruiken als oefenmateriaal, maar ook onszelf en elkaar. Het wordt fijn!

We komen elke drie weken bij elkaar, zodat je tussendoor het geleerde kunt integreren in je leven en weer nieuwe ervaringen kunt opdoen om in te brengen.  Zo blijft het behapbaar en kom je steeds een stap verder naar je kracht en leven vanuit intuïtie.

Wat leer je?

Stap voor stap help ik je om:

 • om te gaan met je gevoeligheid
 • je intuitie te leren kennen
 • stappen te maken die je leven verbeteren
 • je zelfbeeld realistischer en positiever te maken
 • je zelfvertrouwen te vergroten
 • gemakkelijker betere keuzes te maken
 • je concentratievermogen te vergroten
 • minder last te hebben van negatieve invloeden (innerlijk/uiterlijk)
 • ondersteunend te communiceren (innerlijk/uiterlijk)
 • je gevoeligheid voor je te laten werken
 • je innerlijke draagkracht te vergroten
 • stress te verlagen

Je zal steeds beter bij jezelf kunnen blijven en weten wat je precies wilt. Je zal steeds meer leven op een manier die klopt voor jou en keuzen maken die dit ondersteunen.

Hoe leren we?

In 5 lessen, op woensdagavond in mijn praktijk in Balkbrug, krijg je:

 • meditaties die je helpen meer bij jezelf te komen en blijven
 • oefeningen, om te gebruiken in het dagelijkse leven (zoals assertief reageren)
 • oefeningen om mee naar huis te nemen
 • lessen in mindfulness (de Boeddhistische beoefening waarin concentratie en meditatie belangrijke elementen zijn)
 • lessen in “geweldloze communicatie”
 • oefeningen en ervaringen in afstemmen
 • inzichten in grenzen en concrete manieren om jouw eigen grenzen te beschermen

Speciaal voor jou over jou

Deze cursus is voor jou bedacht en ingevuld. Hij gaat ook helemaal over jou en jouw ervaring is het startpunt en waar we mee werken. Het is fijn als je er ook bij bent zodat je de lessen leert. Schrijf je meteen in, zou ik zeggen. Hieronder kan je een ticket bestellen. We werken in kleine groepjes van minimaal vier personen, maximaal acht.

 

Overnachting met ontbijt

 

Tickets

Onbeperkt beschikbaar
HSP: van probleem naar kracht. Les 1 (20 juni 2018)22,22Met de aankoop van dit ticket committeer je voor alle 5 lessen

Vul alstublieft alle verplichte velden in

Gegevens

Datum:
20 juni
Tijd:
19:30 - 22:00
Kosten:
€22,22
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , ,
Website:
https://tinekevanurk.nl/

Organisator

Tineke van Urk
Telefoon:
+31629126233
Website:
https://tinekevanurk.nl

Locatie

Praktijk Tineke van Urk
Oud Avereest 16
Balkbrug, Overijssel 7707 PN Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
+31629126233

Lezer Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in

Schrijf je meteen even in en laat je inspireren door meeslepende verhalen, ontwikkel je intuïtieve gaven en blijf automatisch op de hoogte.

Je bent succesvol ingeschreven!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Zeg het voort

Deel dit met je vrienden!