Bel meteen voor een afspraak naar +31 (0)6 29126233

Unieke kerstdecoratie: creatieve expressie rond kerstmis

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Unieke kerstdecoratie: creatieve expressie rond kerstmis

9 december 2017 @ 09:00 - 13:00

€35
De unieke kerstversiering van deze hond is ede ultieme zelfexpressie. Creativiteit rond kerstmis

Hoe uniek ben je eigenlijk?

We zeggen wel eens: Ieder mens is uniek! Dat betekent: “Jij bent uniek” en “Ik ben uniek”. Dat is natuurlijk gemakkelijk gezegd, en je kan er ook mooie affirmaties of steunende overtuigingen van maken, maar waaruit blijkt dat uniek zijn eigenlijk? Woorden zijn best goedkoop. Uniekheid heeft meer dan dat nodig, een manifestatie, een bewijs van bestaan. Kan je die vinden voor jezelf?

Als je naar de feiten kijkt, dan heb je waarschijnlijk al veel ingeleverd van je vrije en unieke vorm van ooit. Je gedraagt je waarschijnlijk ongeveer als vele anderen, werkt even hard en wil ook ongeveer hetzelfde als als die anderen.

De meeste leraren op je pad hebben dat ook gewild, zelfs je ouders wilden dat omdat het misschien ook voor hen een recept  voor een stabiele voorspoedige toekomst was. Ze wilden dat je het goed had en hebben mede daarom iets in jou afgeremd en ontmoedigd en je aangemoedigd om net als iedereen te worden.

Misschien is je uniciteit zelfs met zoveel vasthoudendheid, kracht en consequenties ontmoedigd, dat je bijna vergat dat je eigenlijk wat anders wilde. Misschien ben je vergeten hoe je ooit bereid was om te experimenteren en onderzoeken en een eigen vorm te hebben. Je belevingswereld ging van veilig en ruim naar minder veilig en beperkt. Hoe pijnlijk is dat, zoveel verlies van zelf?

Waar is jouw uniek zijn gebleven?

Velen van ons reageren onmiddellijk op alles wat anders is, omdat we diep van binnen willen dat alles voorspelbaar is en alles een begrijpelijke plek van bestaan heeft. Als je erbij wilt horen en door anderen geaccepteerd wil worden (goedgekeurd), dan heb je leren bewegen binnen hun grenzen en wensen en heb je hun grenzen tot de jouwe gemaakt.

Je hebt een hoge prijs betaald, ik weet het, om uiteindelijk ongeveer te worden zoals je ouders waren, of misschien werd je zelfs minder dan dat. Maar die unieke jij is niet verloren, die is slechts wat naar de achtergrond gegaan tot je er weer open voor stond. Die unieke jij wacht slechts op een signaal en wat aanmoediging. Die unieke jij, dat ben jij!

Ik hoop dat je niet bent geworden als degenen die je zo hebben beïnvloedt, dat je anderen helpt om hun unieke vorm te behouden, dat je hun uniekheid ontmoedigd. Dat zou droevig zijn om te erkennen. Het is ook niet wat je wilde, voor jezelf en ook voor die ander.

Is het niet veel fijner als die ander niet jou is en jij niet die ander? Hebben jullie elkaar niet veel meer te bieden dan? Kunnen we op zoek gaan naar die uniekheid in jou en samen plezier hebben terwijl we dat doen? Wil je opnieuw uitdrukking geven aan jouw unieke vorm?

Jouw unieke vorm vinden in creativiteit

Ik zeg hier: je uniekheid zit vooral in je eigen creativiteit, in je vermogen om te creëren, experimenteren en ontdekken. Uniciteit zit in je vermogen om vrij te zijn en te doen wat je wilt met wat je hebt gekregen en meegemaakt. Uniek zijn zit in jouw vermogen om iets nieuws te maken wat nog niet eerder bestond, omdat JIJ er nog niet was om het te maken.

Jouw unieke kerst

Kerst is vooral een tijd van verbondenheid en samen, of je nu het feest viert met degene wiens liefde zo groot was dat hij bereid was tot het grootste offer, of het koestert als een warm familiefeest. Kerst mag over geven en ontvangen en leuke cadeautjes gaan, maar uiteindelijk gaat het over ons en degenen die we liefhebben.

Kerstcadeaus, kinderen zijn er gek op. Breng je creativiteit en geef expressie aan je liefde voor kerstmisLaten we eens testen wat er ontstaat als je die liefde gaat uitdrukken in jouw unieke eigen vorm. Laten we jouw creatieve talent ontvouwen in een heerlijke creatieve workshop rondom kerst. Laten we echt unieke en mooie kerstversiering maken, waarvan er geen ander exemplaar op de wereld bestaat, omdat jij hem hebt gemaakt.

Je kan het zo gek maken als je wilt en als je het helemaal uniek wilt maken dan ga je vooraf alvast wat inspiratie zoeken en leuke dingen verzamelen die je wilt gebruiken om kerstversiering, stukjes en kersthangers of kerstballen van te maken. Je kan met vilt aan de slag of je kan zelfs creatief worden in het koekjes bakken en versieren als dat helemaal jouw vorm is.

Misschien is jouw vorm wel dat je een kerststal wilt boetseren met klei en wat hout? Misschien wil je verven? Misschien wil je glitterende kraaltjes en schubben volgens je eigen intuïtie in schuimballen prikken of met karton aan de slag?

Misschien wil  je wel het bos in en takjes, mos, bladeren en dennenappels te verzamelen en daar iets mooie van maken? Het is allemaal mogelijk. Mijn praktijk is deze ochtend jouw atelier en als het moet is er natuur dichtbij om in de struinen.

Je kan zelfs besluiten dat je liever wilt spelen en dansen en zingen of gedichten schrijven en vertellen terwijl de rest zijn eigen vorm uitdrukt. Het is helemaal aan jou!

Natuurlijk is er hulp

Als het allemaal nog wat ver van je bed klinkt, of de gedachte aan vrijheid en creatief talent laat je een beetje schrikken (Wie heeft je eigenlijk verteld dat je niet creatief was?), wees dan maar gerust: Er is alle hulp die je nodig hebt en het mag ook gewoon gezellig zijn.

Ik zorg in elk geval voor wat basismateriaal waarmee je aan de slag kunt en dat is ook helemaal inbegrepen en ik kan je ook op gang helpen en meedenken, dus als je iets wilt dat iets meer kader heeft dan is het er voor je. Er zullen ook anderen zijn die je inspireren doordat je ziet hoe zij ermee bezig zijn.

En natuurlijk kan je ook zelf nog wat meenemen zoals die unieke schaal die je graag wilt opmaken of iets anders dat je graag wilt gebruiken. Dit is een workshop waar je zowel blind in kunt stappen als je helemaal creatief in kunt storten met je eigen materialen en de hulp en support van anderen.

Reserveer gewoon dit moment en wees erbij, dan komt de rest vanzelf. Ik ben er in elk geval en jij bent slechts nog een ticket verwijderd. Hieronder kan je inschrijven. Tot 9 december!

p.s. als je iets concreets in gedachten hebt qua materiaal of creatie, laat het me dan weten en overleg even wat er al aanwezig zal zijn en wat je verder nog moet regelen om het mogelijk te maken. Verder dan dat, mag je je innerlijk kind loslaten en hem of haar helemaal haar gang laten gaan.

 

Tickets

Onbeperkt beschikbaar
Creatief rond kerst: Je eigen unieke vorm35,00Dit ticket laat je deelnemen aan een creatieve workshop op 9 december waarin je je eigen unieke kerstdecoratie gaat maken. Zorg dat je erbij bent en geniet voluit!

Vul alstublieft alle verplichte velden in

Gegevens

Datum:
9 december 2017
Tijd:
09:00 - 13:00
Kosten:
€35
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , , , , , , , , , ,

Organisator

Tineke van Urk
Telefoon:
+31629126233
Website:
https://tinekevanurk.nl

Locatie

Praktijk Tineke van Urk
Oud Avereest 16
Balkbrug, Overijssel 7707 PN Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
+31629126233

Schrijf je in

Schrijf je meteen even in en laat je inspireren door meeslepende verhalen, ontwikkel je intuïtieve gaven en blijf automatisch op de hoogte.

Je bent succesvol ingeschreven!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Zeg het voort

Deel dit met je vrienden!