Bel meteen voor een afspraak naar +31 (0)6 29126233

Drie stappen naar Reiki meesterschap

Stel je hebt van Reiki gehoord, of een aantal behandelingen ondergaan, en nu wil je zelf in Reiki ingewijd worden, zodat je deze heilzame behandelingen ook kunt geven. Je zoekt een Reiki cursus? Waar kan je dan terecht? Onder andere bij mij, natuurlijk. Je kunt je aanmelden voor een van de Reiki-cursussen, en Reiki-inwijdingen, die ik geef. Je kunt Reiki meesterschap bereiken. Ik geef die cursussen al jaren, en nog steeds vind ik dat erg fijn en dankbaar werk. Reiki is een heerlijke energie, en helend voor zowel behandelaar als cliënt.

Helende handenHet startpunt is een inwijding waarmee je kanaal geopend wordt om te werken met deze helende energie. Vervolgens wordt je ook op weg geholpen met hoe je behandelingen geeft zodat je meteen aan de slag kan. De Reiki-inwijding kent drie niveaus waarbij de derde ook wel Reiki Master wordt genoemd. Elke cursus opent je iets meer en bouwt daarmee voort op de voorgaande.

Het eerste niveau gaat vooral over jezelf leren behandelen en je naasten, Reiki 2 gaat vooral over het leren behandelen van anderen (ook dieren), en krijg je de daarbij behorende symbolen, waar je mee gaat werken. Reiki 3 wijdt je in tot Reiki Master. Een Reiki Master is ingewijd in de volledige energie en kan het vermogen om met Reiki te werken doorgeven aan anderen door ze een reiki inwijding te geven en te begeleiden. Reiki heeft ook nog een aantal leefregels die je mee krijgt en waar Reiki beoefenaars zich aan (proberen te) houden.

Wat is Reiki?

Reiki is het Japanse woord voor Universele Levensenergie. Rei betekent universeel, heilig of geest, en Ki betekent (levens)energie of natuur.

Daarnaast is Reiki dus de naam van de heel-methode waarmee je deze levensenergie met behulp van handoplegging doorgeeft tijdens een behandeling. Reiki vergroot het zelfherstellend vermogen en ondersteunt op krachtige en natuurlijke wijze. Reiki heft een eventueel verstoord evenwicht tussen lichaam, ziel en geest op en brengt het weer in balans. Reiki werkt helend op lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.

Reiki is onder andere zeer geschikt voor:

  • Vermoeidheid
  • Burnout, depressie
  • Hoofdpijn
  • Rouwverwerking
  • Rugpijn
  • Slaapproblemen
  • Stressgerelateerde aandoeningen
  • het reinigen van edelstenen en ruimtes

Het mooie van Reiki is dat het zo simpel is en dat iedereen het kan leren. Deze eenvoud is voor mij heel belangrijk. Reiki heeft zeker ook spirituele kanten, maar ik vind het belangrijk om Reiki niet te mystiek te maken. Ik hoop dat daarmee de drempel zo laag is, dat zoveel mogelijk mensen kennis kunnen nemen en Reiki ook in onze heden­daagse maatschappij in hun dagelijks leven gaan gebruiken.

Een Reiki inwijding

Een inwijding is een ritueel dat uitgevoerd wordt door de Reiki-Master om je een Reiki-kanaal te maken. Tijdens dit ritueel worden je energiekanalen geopend zodat de energie vanuit de kosmos door jou heen kan stromen. Een inwijding is altijd voor de rest van je leven, als je eenmaal Reiki bezit zal het niet meer verdwijnen. Het kan alleen maar “minder” worden als je het zelden gebruikt, maar verdwijnen nooit!

Reiki volgens het Usui-systeem: Naast behandelingen kun je bij Praktijk Tineke van Urk  ook een opleiding volgen en ingewijd worden voor Reiki I, Reiki II en Reiki III, zodat ook jij deze behandelingen kunt uitvoeren.

Reiki cursus: Reiki inwijding 1, 2 en 3

Reiki-1 inwijding en cursus

In de Reiki-1 cursus leer je jezelf en anderen, door handoplegging te behandelen.
De energie van Reiki zorgt dat je jezelf ontspant en je veilig voelt.

Doe mij een Reiki 1 inwijding!

Reiki-2 inwijding en cursus

De tweede graad is voor een ieder die kiest voor een sterkere en diepere binding met het Usui Reiki systeem. De tweede graad heeft een aantal uitbreidingen ten opzichte van de eerste graad Reiki. Je kunt met de tweede graad op afstand behandelen en heel direct werken aan onder andere je eigen blokkades, angsten en onzekerheden. Tijdens de tweede graad leer je werken met een aantal symbolen en wordt je weer ingewijd.

Ik wil een Reiki 2 inwijding!

Reiki-3 inwijding en cursus

De derde graad bevat het Usui master symbool (het bekrachtigingsymbool), zijn betekenis en toepassing, de afstemmingsprocedure en hoe deze toe te passen. En uiteraard hoe je anderen moet inwijden en onderwijzen.

Ik wil Reiki master worden!

Tijdsinvestering

Opleidingen worden in overleg ingepland. Zou je er voor kiezen dit alleen te willen ervaren, dan kom je in de eerste instantie een dagdeel, waarin we de theorie gaan doornemen en wat praktijkoefeningen doen en waarin je de initiatie krijgt. Na 3 weken kom je terug, en heb je de keuze om zelf een Reiki behandeling te krijgen (Reiki I) of je neemt een proefpersoon mee, die jij een behandeling gaat geven (Reiki II).

Investering:

Reiki inwijdingen volgens het Usui System of Natural Healing volledig verzorgd.

Deze tabel klapt in op kleine schermen. Wanneer je op een regel klikt krijg je de rest van de gegevens te zien.

InwijdingBedragBijzonderheden
Reiki 1€ 135,-inclusief certificaat en consumpties.
Reiki 2€ 160,-
inclusief certificaat en consumpties.
Reiki Master€ 195,-inclusief certificaat en consumpties.
Alle tarieven zijn inclusief 21% BTW.

Ik schrijf me in!

Betalen per bank

Controleer eerst of een product of dienst in mijn webwinkel staat, en betaal bij voorkeur daar (via iDeal of MisterCash). In alle andere gevallen kan je betalen via de onderstaande gegevens.
Kamer van Koophandel01145730
BTW-nummerNL194053441B01
IBAN-nummerNL49 KNAB 0255 3294 07
TenaamstellingMedium Tineke van Urk
PlaatsBalkbrug
BIC-code KNABNL2H

Planning Reiki cursus

Regelmatig geef ik Reiki-cursussen op individuele basis. De planning is dan een kwestie van agenda’s naast elkaar houden. Meldt je dus gewoon aan, dan neem ik contact met je op en plannen we een datum in.

Ik wil een Reiki inwijding!

Schrijf je in

Schrijf je meteen even in en laat je inspireren door meeslepende verhalen, ontwikkel je intuïtieve gaven en blijf automatisch op de hoogte.

Je bent succesvol ingeschreven!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Zeg het voort

Deel dit met je vrienden!