Of Inloggen om je betaalde cursussen te doorlopen.

LET OP: Deze cursus bestaat uit een online gedeelte plus een inwijdingsafspraak en een oefenbijeenkomst waarin je door Tineke persoonlijk wordt begeleid. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen kan de inwijding individueel zijn of in kleine groepjes. Als je interesse hebt, koop dan de cursus en neem contact met me op voor het inplannen van de afspraken.

Wat je al weet en kan

Fijn dat je hebt gekozen voor het Reiki Meesterschap. Om deze cursus te kunnen doen, moet je eerst de Reiki 1 en Reiki 2 cursus en inwijding hebben doorlopen. In die cursussen krijg je al veel informatie over wat Reiki is en wat je ermee kan en na afronding van de eerste twee niveaus zal je ervaren zijn in het werken met Reiki.

Bij aanvang van deze cursus heb je dus al heel wat kennis over Reiki en ben je al ervaren met:

 • Reiki zelf-behandelen
 • Behandelen van anderen met behulp van Reiki
 • Behandeling op afstand met Reiki
 • De Reiki symbolen en hun werking

Als je dus nog geen Reiki 1 of Reiki 2 hebt gevolgd, dan verwijs ik je eerst naar de cursuspagina’s van die cursussen, voordat je deze cursus kan volgen. Daar vind je ook meer informatie over Reiki dan ik hier zal geven.

Reiki meester worden

Reiki 3, of Reiki Meester, is voor degenen die verder willen gaan dan alleen Reiki toepassen en zich nog verder willen openen voor Reiki, maar vooral ook degenen die de waarden van Reiki willen leven, Reiki docent willen zijn en anderen willen inwijden in Reiki.

In deze cursus gaan we dus in op het doorgeven van Reiki aan leerlingen en het zelf inwijden van anderen. Je leert hier de inwijdingen in de diverse Reiki graden en doet daarmee ervaring op, terwijl je ook hier nog een inwijding ondergaat zodat je nog meer geopend wordt voor de Reiki energie. Ook na deze inwijding mag je een zuiveringsperiode verwachten, maar daar begeleid ik je doorheen.

Het hoeft niet zo te zijn dat je na afronding van deze cursus meteen zelf leerlingen neemt, want het moment waarop dat voor je klopt (je klaar bent voor die stap) zal je zelf weten. Maar je opent jezelf wel meer om verder door Reiki geleid te worden en verder op dit pad te gaan. Sommigen nemen nooit leerlingen, anderen komen op een punt waarop ze dit wel doen. Beide is goed.

Een korte opfrisser

Voor degenen die hier nog even een korte opfrisser zoeken: Reiki is een kunst van het helen met de handen, ontwikkeld in begin 1900 door Mikao Usui in Japan. Het is een kunst die doorgegeven wordt van master naar leerling.

Het woord Reiki komt van twee Japanse woorden Rei en Ki en betekent universele levens energie.

De term Reiki wordt gebruikt om zowel de energie, als het Usui systeem mee aan te duiden. Het heette oorspronkelijk Usui Reiki Ryoho.

Varianten van Reiki

 • Usui Shiki Ryoho,
 • traditionele Reiki van de Takata-Furumoto lijn zoals die in de VS wordt toegepast
 • traditionele Japanse Reiki ontwikkeld door Hayashi’s cursisten in Japan en beoefend in Canada
 • Tibetaanse-Usui Reiki
 • Raku Kai Reiki
 • Ter MaiTM Reiki
 • Angelic Reiki
 • diverse niet-traditionele Reiki-stijlen toegepast door onafhankelijke masters
 • en nog vele andere.

In staat zijn Reiki te onderwijzen en de afstemmingen te doen, is een belangrijk onderdeel van Reiki III, zoals het hier in het Westen wordt onderwezen. In dit deel zullen we het over afstemmingen hebben, en dan overgaan op de procedure van uitvoering er van.

Er bestaan veel afstemmingsmethoden. Aan de Usui afstemmingen worden symbolen aan toegevoegd.

De adder onder het gras van Reiki is dat elke afstemming werkt. Er zijn kruin-naar-kruin varianten, korte manieren, lange manieren, traditionele manieren, enkelvoudige masterafstemmingen en vele, vele andere.

De afstemming kan met veel ceremoniële toestanden gepaard gaan. Mijn voorkeur is echter EENVOUD. Ik draai meestal geen muziek, of erg zacht op de achtergrond. Ik brand niet altijd wierook. volgens mij is het hoe eenvoudiger hoe beter, al het andere leidt af van de ervaring van het afstemmen en de verbondenheid met de Reiki Energie.

Als in alle zaken beslis jij hoe je het wilt doen. De enige echt belangrijke zaken in de afstemming zijn aandachtigheid en intentie. Aandachtig blijven betekent gericht blijven op gewoonweg de afstemming doen. Het betekent de intentie zuiver houden, vrij van bijbedoelingen in uitkomst, vrij van verwachtingen, zorgen, behoeften, afscheiding. Het is slechts Reiki Zijn, het delen, en in die eenheid verdwijnt de illusie van gesplitst zijn.

Er wordt gezegd dat de afstemming gedaan kan worden met slechts de intentie, als de intentie helder is. Ook dat is mijn ervaring.

Lessen