Of Inloggen om je betaalde cursussen te doorlopen.

LET OP: Deze cursus bestaat uit een online gedeelte plus een inwijdingsafspraak en een oefenbijeenkomst waarin je door Tineke persoonlijk wordt begeleid. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen kan de inwijding individueel zijn of in kleine groepjes. Als je interesse hebt, koop dan de cursus en neem contact met me op voor het inplannen van de afspraken.

Heb je al eens een behandeling met Reiki gekregen?  Als je het niet kent, kan ik je adviseren om er snel een te ondergaan. Het is HEEEERLIJK! Je ligt dan op een lekkere zachte massagetafel of bed terwijl een Reiki-ingewijde je vult met positieve energie en eventuele negativiteit en klachten verzacht of verhelpt. Wat jij er meteen van merkt is dat het heerlijk ontspannen is, dat je heerlijk wegzakt in een dromerige lome staat, terwijl je verkwikt en opgewekt daarna weer verder gaat.

Heel gewoon in Japan

In Japan, het land waar de methode vandaan komt, is het heel normaal om Reiki te gebruiken voor allerlei gezondheidsklachten. Er zijn daar heuse klinieken, waar mensen met dagelijkse behandelingen herstellen, zowel geestelijk als lichamelijk. Daar wordt vaker met chi of rei gewerkt  (het Japanse woord voor universele energie). Soms wordt zo’n behandeling ook met meer mensen tegelijk gegeven, zodat je niet een energie-helper maar tot wel zeven krijgt. Ze hebben het daar tot een ware kunst verheven.

Wonderlijk Reiki

Een beetje een wonder is het wel, dat Reiki, want al dat moois gebeurt door handen op je lichaam of zelfs doordat handen in de buurt van je lichaam gehouden worden. Het is dan ook geen behandeling zoals je die kent uit de reguliere zorg, waarin ofwel medicijnen gebruikt worden, ofwel gesneden en bestraald wordt, ofwel  je een gesprek krijgt. Hier wordt alleen gewerkt met datgene wat de meesten van ons alleen kunnen voelen: Energie!

Het is geen massage, waarin je gewreven en gekneed wordt, maar de zachte aanraking van handen die energie stralen en opnemen, of diezelfde handen die in het gebied rondom je lichaam energie stralen en opnemen in jouw “energie-lichaam” (je aura).  Een beetje een wonder is het daarmee wel, Reiki, en je kan het hier leren.

Overdracht door Reiki meesters

Reiki komt uit Japan en Reiki-meesters, of  beoefenaars op weg naar meesterschap, hebben inwijdingen gehad van hun meester. De eerste Reiki-meester was Dr. Mikao Usui (1865-1926). Daarom spreken we ook wel over Reiki volgens het Usui systeem. In het cursusmateriaal zit ook een stuk waarin je meer leert over hoe hij Reiki ontdekte en het waarom van de leefregels of Reiki-principes.

Reiki principes

Bij de inwijding komen ook wat leefregels, die eigenlijk heel logisch zijn en je ook zult willen volgen. De leefregels helpen om de waarde van Reiki door heel je leven heen te beleven en laten groeien, en de inwijding helpt je om jezelf te openen als kanaal voor deze bijzondere (en toch heel alledaagse) levensenergie.

Over de Reiki I inwijding en cursus

Dit is de eerste graad van Reiki, wat bestaat uit een inwijding en het oefenen in zelfbehandeling. Volgende graden leren je om anderen te behandelen, behandelen op afstand, en om als Reiki-meester ook anderen in te wijden in Reiki. Vanaf de tweede  graad leer je ook met Reiki symbolen werken die een behandeling krachtiger maken.

De inwijding is heel gemakkelijk en prettig om te ondergaan. Naast dat het je meer open stelt voor de energie, zal je merken dat je ook een korte periode van innerlijke zuivering doormaakt. Reiki heelt ook degenen die ermee werken. Mooi eigenlijk, nietwaar?

Wat kan Reiki?

Reiki ondersteunt alle zelfhelende processen en verlicht of verhelpt tal van klachten. Nog voortdurend vinden beoefenaars nieuwe manieren om het te gebruiken en ondersteunt het hun leven op nog weer vele andere manieren.

Het is onder andere zeer geschikt voor:

  • Vermoeidheid
  • Burn-out, depressie
  • Hoofdpijn
  • Rouwverwerking
  • Rugpijn
  • Slaapproblemen
  • Stres gerelateerde aandoeningen
  • Het reinigen van edelstenen en ruimtes

Iedereen kan het

Reiki is zo simpel dat iedereen het moeiteloos kan leren. Deze eenvoud is voor mij heel belangrijk. Het is iets dat je in je dagelijks leven kan gebruiken. De eerste graad van Reiki (Reiki I) geeft je herstelprocessen een nieuwe stimulans (de zuivering) en versterkt je gevoel van veiligheid.

De inwijding in Reiki I

De Reiki inwijding gebeurt bij voorkeur in fysieke aanwezigheid van (en door) een Reiki-meester. Het heeft mijn voorkeur wanneer we elkaar kunnen ontmoeten. Ik vindt het geen probleem te moeten reizen als jij niet hier kan komen. Het ondersteunende materiaal vind je verder hier online. Net als in een consult zijn er meerkosten verbonden aan afspraken waarin ik naar jou toe moet komen.

Hoewel ik er dus geen voorstander van ben, kan een inwijding via Skype plaatsvinden. De ervaringen zijn positief. Wil je hier meer info over, stuur me dan even een bericht.

Doe het maar gewoon, neem de stap. Je zult blij zijn dat je het gedaan hebt.

Lessen