Of Inloggen om je betaalde cursussen te doorlopen.

Hou je ook zo van dieren? Ik geniet hier vaak van het loslopende wild, de hertjes, de eekhoorns, de vrij rennende hazen, de vele vogels die ook onze tuin vaak bezoeken.

De cursus “Communiceren met dieren” geef ik al jaren live en kan je dus nu ook hier online volgen. Het gaat over dieren en hun bazen, over wat jij kan leren van dieren en hoe je afstemt op dieren. Natuurlijk zit er ook een beetje mediumschap in en benader ik het zowel praktisch als spiritueel. Dat spreekt voor zichzelf.

Als medium wordt ik ook regelmatig ingeschakeld om te helpen bij problemen met dieren. Ik mag dan het dier helpen, maar ook de verzorger/metgezel van het dier en dat is erg dankbaar. Dieren zijn onze grote helpers en vrienden en het is fijn als iemand kiest om meer over zijn of haar dier te leren.

Dit is een prachtige cursus voor iedereen die van dieren houdt (zoals ik) en die deze relatie willen verdiepen. Als je de cursus mediumschap volgt dan is dit een mooi extra onderwerp dat naadloos aansluit op wat je als medium leert. Het past ook prima in intuïtieve ontwikkeling en de wens om meer in contact met natuur, of spiritualiteit te leven. Daar vinden we gezondheid in al zijn facetten en daar leven we gelukkiger en met meer betekenis en vervulling.

Of je nu houdt van goudvissen, konijntjes, vogels, reptielen, vee-dieren, honden, katten of paarden… communiceren met dieren maakt je relatie en je ervaring rijker. Houd je van in de natuur te zijn, net als ik, en van hertjes, eekhoorntjes, ooievaars, otters en andere wilde dieren, dan is dit een mooi pad om te volgen. Je komt rijker aan de andere kant en dit soort leren is altijd leuk om te doen.

Wat heeft een dier jou te vertellen, wat kan jij daarvan leren? Hoe verdiep en verrijk je de relatie met de dieren op je pad? Hoe help je anderen met hun dierlijke relatieproblemen? Deze cursus opent daarin een rijk pad voor je en kan een startpunt zijn voor het leren in dit contact.

Je docent in deze cursus

Tineke van urk medium

Ik ben Tineke van Urk. Ik ben mijn hele leven al paranormaal begaafd en ben al meer dan 16 jaar actief als medium en paragnost en als docent van mediums en paragnosten. Sinds 2016 geef ik mijn succesvolle cursus Mediumschap hier ook via afstandsonderwijs (online) en de reacties zijn erg positief. Deze cursus leert je over communiceren met dieren.

Co-docent Yara

Yara speelt tussen de bloemen

Yara, mijn allerliefste- en mooiste hond van de wereld, is al 15 jaar mijn Tibetaanse Terriër metgezel. Ze demonstreert dagelijks onvoorwaardelijke trouw, enthousiasme, duidelijkheid en vasthoudendheid.

Honden zijn geweldige voorbeelden in begroeten, trouw en vragen om wat je nodig hebt of wilt en Yara doet daarin niet onder. Het zijn echte mensenvrienden en ondanks haar leeftijd hoop ik dat Yara nog lang bij ons mag zijn.

Yara toont ons hoe we altijd plezier kunnen hebben (ze is een rasechte grasroller) en fijne ervaringen creëren en hoe we altijd mogen vragen en vragen en nog meer vragen, ongeacht het antwoord. “Geen wrok opbouwen, gewoon later opnieuw proberen”, zegt een hond.

Co-docent Amora

Amora, is mijn allerliefste poes van de wereld. Ze kwam naar ons kort nadat mijn vorige poes Shiva ons moest verlaten, wat me zwaar viel. Amora is nu 5 jaar mijn knuffelpoes en toont speelsheid, eigenheid, ongegeneerd vragen om affectie. Ze ligt ook graag bij me.

Ze laat zich nog regelmatig verrassen door haar staart (die ze dan achterna jaagt) en geniet volop van de speeltjes op haar pad. Veertjes, stoelpoten, balletjes, vingers, het zijn slechts speeltjes om het jagersinstinct te bevredigen.

Poezen zijn geweldige voorbeelden in soepelheid en eigenheid. Ze weten ons moeiteloos te bewegen om hen te verzorgen en belonen ons daarvoor met knuffelbaarheid en affectie. Met hun speelsheid en slimheid kunnen ze ons lang vermaken.

Ongegeneerd rekt Amora nog even uit terwijl ze alles nog even in de gaten houdt. Ze geniet van luieren (in de zon), onderzoeken, jagen, krabbelen en luid mauwen.

Co-docent Bob

Sinds september 2020 krijgen docenten Yara en Amora hulp van ons aanloopkat Bobby. Lees hier zijn verhaal

Leren van dieren

Dieren zijn geweldig! Kijk eens naar hoe je hond je begroet. Doet hij het niet veel beter dan de meeste mensen? Dieren demonstreren ons zowel zelfstandigheid als eindeloze trouw en wij geven het ook terug.

Iedereen praat wel eens met dieren. Het lijkt erop dat ze ons begrijpen en vaak is dat ook zo. Ook hun gedachten en gevoelens zijn goed te peilen, zeker wanneer je je intuïtief ontwikkeld.

Niet alleen zijn dieren onze geliefde en trouwe huisgenoten. Soms zijn ze betrouwbaar personeel (muizen vangen, bewaken, compost omwoelen, tuinresten omzetten in mest). Ze kunnen ons ook helpen, helen en genezen en soms leven ze ons voor.

Ik heb deze cursus voor je ontwikkeld, omdat ik hou van dieren en deze liefde graag aan je doorgeef. Je leert er om diergedrag te interpreteren en hoe je gebruik kan maken van de boodschappen die ze je tonen.

Dieren dragen mee in je zorgen en komen voor je zorgen als je het moeilijk hebt of ziek bent. Ze pakken meer op dan je misschien zou denken.

Je leert ook hoe je toegang krijgt tot de informatie die anderen misschien bij je zoeken als medium. Hoe je meer kunt weten over hoe het gaat met een overleden huisdier, of waar een weggelopen poes nu is, of waarom een huisdier (hond, kat, paard, etc.) zich anders gedraagt dan vroeger, of niet erg prettig in zijn vel lijkt te zitten. Energetisch (of intuïtief) afstemmen op dieren is ook deel van mijn werk.

Wij mensen gaan diepgaande relaties aan met dieren en oefenen daarin ook onze mensenrelaties. Ze zijn surrogaat vrienden of surrogaat kinderen als mensen er niet zijn of het ons niet lukt deze behoeften te vervullen.

Oefenen op dieren is gemakkelijker dan mensen, omdat dieren meer stromen en niet zo snel vast komen te zitten in emoties en weerstanden (ook een emotie). Dat maakt dieren ook een mooie opstap voor als je het moeilijk vind om genoeg gezelschap en warmte onder mensen te vinden.

In het hechten aan de dieren die in je leven zijn (en die je misschien verzorgt) oefen je in liefde, nabijheid, maar ook in loslaten en stromen. Zonder dat je het opzoekt, krijg je dan waardevolle levenslessen. Dieren zijn geweldig!

Omdat we zo hechten aan onze dierlijke metgezellen, worden we ook bezorgd als er iets met hen aan de hand is. Dieren communiceren veel in gedrag, gevoel en lichaamstaal. Misschien krijg je vragen over zieke dieren die maar niet beter worden of een van de zovele andere vragen die denkbaar zijn.

Ik hoop dat deze cursus je helpt antwoorden op je vragen te krijgen. Na afronding ervan zou het kunnen dat je hulp gaat bieden aan zieke of vermiste dieren, of dieren met emotionele- of gedragsproblemen. Het zou kunnen zijn dat je dan ook gelijk de mensen helpt om iets op te lossen voor henzelf. Een dier leert je per slot ook gelijk over de eigenaar.

En misschien inspireert deze cursus je om verder te gaan op het pad van mediumschap, mocht je dat nog niet hebben gezocht. Dat is dan een waardevolle bijdrage en een pad wat ik je van harte adviseer.

Hoe dan ook, heb ik deze cursus met zorg en aandacht voor je samengesteld en hoop dat het je veel waarde zal brengen. In de cursus wordt je uitgenodigd je ervaring met me te delen en je vragen te stellen, zodat het een gezamenlijke reis is.

De eerste stap is om je in te schrijven.

Op vrijdag 10 juli j.l. ben ik geïnterviewd over deze online cursus Communiceren met Dieren voor ZaanRadio (Zaanstreek). Het interview is hier te beluisteren [de laatste 15 minuten].

Credits

Deze cursus is een samenwerking van Praktijk Tineke van Urk en De Witte Prins (Hans Schuijff).

Vragen en antwoorden

Hieronder vind je wat veelgestelde vragen over deze cursus. Klik op een vraag om het antwoord te lezen.

Hoe leer ik het meest van deze cursus?

Eigenlijk wijst dat zichzelf. Het meest effectief zijn de leerlingen die met actief, enthousiasme en met gretigheid deelnemen. Het helpt dus als je echt iets wilt ontdekken en leren en daarin actief bent.

Degenen met zo'n actieve positieve houding starten, en echt ervaring gaan opdoen met wat ze leren hebben vaak ook het meeste plezier in het volgen van deze cursus. Een leergierige en actieve basishouding is dus het beste wat je jezelf kunt geven.

Vanuit die houding kan je initiatieven nemen en zelf actief naar leermogelijkheden op zoek gaan en alle oefeningen gebruiken om die ontdekkingsreis maximaal te doorlopen.

Als je zo in de cursus staat, dan heb je ruim baan om het maximale rendement te behalen. De meest effectieve leerlingen zijn zelf zo gedreven, dat ze veel doen en proberen en daarmee ook actiever hun leraar inschakelen. Ik vind het dus prima als je laat blijken dat je actief bezig bent met de stof mij daarin betrekt door te vragen en delen.

Bekijk in elk geval de video's, lees de teksten en voer de oefeningen uit volgens de aanwijzingen. Als je daar begint, dan heb je al een goed uitgangspunt.

Je mag me zo actief gebruiken als je wilt. De testen bij de lessen geven je mogelijkheden om je ervaringen te delen, maar je kan ook de verdere mogelijkheden gebruiken om je vragen en vragen of ervaringen naar me toe te brengen.

De meest effectieve leerlingen willen zelf graag leren en nemen daar ook voluit verantwoording voor. Het is ook jouw eigen verantwoordelijkheid om het maximum uit je cursus te halen.

Dat is misschien soms wat meer werk voor leraren, maar motiveert ook mij erg om het maximale rendement mogelijk te maken. En als dan soms blijkt dat er nog iets moet veranderen in de cursus, dan zullen we daar hier ook iets mee doen, voor jou en voor andere leerlingen.

In algemeen kan je dus meer terugkrijgen, naarmate je meer inzet. Herken je dat? Veel is afhankelijk van jezelf. Dat is goed nieuws!

Waarom zou ik deze cursus kopen?

Omdat het fijn is om iets te leren, voor jezelf en voor wat je ermee kan. Het zal je zoveel rijker maken en zoveel meer mogelijkheden voor je openen, doordat je investeert in jezelf en iets nieuw in jezelf opent.

Ik denk dat je het waard bent om meer te stromen en je talenten te ontwikkelen. Daarvoor sta ik elke morgen op en ga lekker aan de slag. Omdat je het waard bent, heb ik deze cursus ontwikkeld en geef ik hem (in een of andere vorm) al meer dan 15 jaar met plezier en succes.

Jouw ontwikkeling is het waard en ik ben zeker dat het je leven flink zal verrijken.

Ik zie ‘test’ staan. Moet ik ergens aan voldoen en kan ik ook zakken?

NEE, natuurlijk niet. Hier steunen we je in het leren en leren spelenderwijs.

De vragen zijn vooral een anker voor jezelf en om je ontdekkingsreis te delen met mij. Door het delen kan ik je bijstaan en aanmoedigen, of je helpen als er onzekerheid en zelf-twijfels in je opkomt. Het beantwoorden van de vragen is deel van de reis die we samen maken en daarin helpen we elkaar op vriendelijke steunende wijze.

Omdat het een individuele ontdekkingsreis is, brengt het je daar waar het klopt voor jou met jouw specifieke talenten. Je zal dus altijd slagen voor deze cursus, het is meer een kwestie van ontdekken hoe het bij jou werkt.

De uitkomst van de cursus is altijd iets van jezelf en daarin kan je alleen maar slagen. Ofschoon ik je wel een certificaat geef, is je leven (en ben jijzelf) je echte diploma.

Hoe wordt een stap (les) afgesloten?

Steeds wanneer nieuwe lessen beschikbaar komen, krijgt je daarover een email. Als de les alleen informatie of een praktijkvoorbeeld geeft, kan het zijn dat je de les mag afsluiten door onderin de les op de knop "Les Afronden" te klikken.

Het kan ook zijn dat er onderin een knop staat met de tekst "Test zien" en als je daar klikt kom je op een pagina waar je wat vragen krijgt die je mag beantwoorden. Die vragen stuur je dan in en dan lees ik je antwoorden.

Wees gerust: de vragen zijn altijd gemakkelijk en vragen je vooral om je ervaring met een oefening met me te delen. Op die manier kan ik je vooruitgang kan volgen en je daarin nog wat meer helpen.

Daarnaast helpt het opschrijven je om je ervaring te verdiepen en biedt op die manier een logboek van je vooruitgang in de cursus zelf.

Vaak vind je ook een video bovenin de les, die je kan bekijken. De video kan uitleg bevatten, of een oefening, of een geleide meditatie, een demonstratie, of heel iets anders. Ga het maar ontdekken.

Als je vragen hebt, of wanneer je denkt dat je iets mist in de cursus (of gewoon als je denkt dat we nog iets kunnen verbeteren), laat het me dan gerust even weten.

Is het belangrijk om de lessen in de aangeboden volgorde te volgen?

De volgorde is gemaakt om je een gevarieerd programma van ervaringen te bieden en de cursusinhoud in logische stap-voor-stap volgorde aan te bieden. Ik raad je daarom aan om de lessen in hun aangeboden volgorde te volgen, omdat je dan maximaal profiteert van de opbouw ervan.

Dat is echter alleen een suggestie van mijn kant en natuurlijk staat het je helemaal vrij om van de volgorde af te wijken en bijvoorbeeld een les over te slaan om eerst een volgende les of oefening te doen.

Het is daarom helemaal aan jou! Van onze kant hebben we het bewust opengelaten en is de enige restrictie daarmee het tempo waarin de lessen automatisch worden vrijgegeven.

Je kan dus zelf vrij kiezen wat goed is voor jou. De cursus staat het toe.

Als ik tussendoor op vakantie ga, is het dan nuttig om al te beginnen?

Maar natuurlijk! In de prachtige tijd waarin we leven, met wereldomspannende communicatie, slimme mobiele apparaten en WIFI op de meest afgelegen plekken, kan je de cursus ook gewoon meenemen.

Dat doe ikzelf ook als ik een tijdje naar mijn dochter in Spanje of Frankrijk ga en daar nog vragen beantwoord, consulten geef, of reageer op testen van cursisten. Het is veel gemakkelijker voor me om erop uit te gaan, wanneer ik weet dat ik altijd en overal momenten kan kiezen om dat soort dingen nog te doen. Dat is fijn aan deze tijd.

Jij kan dat ook. De cursus is gewoon online beschikbaar met al de moderne mogelijkheden. Je kan de cursus pauzeren, je kan hem meenemen en waar je ook bent verdergaan, je kan doen wat het beste is voor jou. Het is helemaal jouw keuze!

Wie weet, wordt je vakantie er alleen maar leuker van! Het is per slot geen gewone cursus en mensen en dieren kom je overal tegen. Veel van wat we doen is sowieso onafhankelijk van afstand en tijd, omdat we veel in de energievelden werken.

Begin gewoon. Je zult jezelf dankbaar zijn. En als je nog ergens over twijfelt, stuur me dan gerust nog even een bericht.

Hoe lang mag ik over de cursus doen?

Omdat de begeleiding beschikbaar moet blijven, is het raadzaam om een cursus binnen een half jaar af te ronden, maar je bepaalt het uiteindelijk zelf. Je kan er zo lang over doen als je wilt, en je kan altijd ook teruggaan naar materiaal die je al bekeken hebt. Het blijft gewoon beschikbaar op mijn website.

Ik geef deze cursus al heel lang en blijf ook nog wel heel lang ermee doorgaan. Wees dus maar gerust. Als jij er klaar voor bent, dan ben ik het ook. Stuur me gerust een bericht als je vragen hebt over jouw mogelijkheden. We komen er wel uit.

Voor wie is deze cursus precies?

Ik heb deze cursus voor jou gemaakt. Als het onderwerp je interesseert, zou ik gewoon beginnen. Het is een leuke cursus en geeft je oefeningen en een goed naslagwerk.

Wat kan ik precies verwachten?

Na aanschaf van de cursus, krijg je meteen toegang tot de lessen. Je benadert de lessen via het lesoverzicht in deze cursuspagina.

De lessen zijn leuk en praktisch en bevatten, naast informatie en anekdotes, vooral ook veel oefeningen en meditatie om zelf te doen.

Nadat je een oefening hebt gedaan zijn er vragen (onder de knop "Test zien", rechtsonder in de les) waarin je me kan vertellen hoe het ging. Als je die invult lees ik dat en geef je mijn reactie.

Soms zal ikzelf ook zelf even afstemmen op iets, zodat we de waarnemingen kunnen uitwisselen en je daaruit kan weten of de jouwe in de buurt zat.

Je mag me ook een privé-bericht sturen, wanneer je iets over je voortgang of een vraag wilt delen. Dat doe je via de knop "de leraar contacteren", linksboven in elke les, test en cursuspagina (of als die er niet staat via de contact-pagina).

Verwacht dat ik je in de testen wat terugkoppeling van je ervaringen en waarnemingen vragen, dus het is goed om een soort cursuslogboek bij te houden, bijvoorbeeld een schrift of document waarin je verslag doet van je ervaringen en inzichten

Hoe werkt de inschrijving / aanmelding voor deze cursus?

Kijk eens bovenin de pagina. Zie je bovenin de cursuspagina een knop staan met een bedrag gevolgd door de tekst "- KOOP DEZE CURSUS"? Als de cursus beschikbaar is en je hebt hem nog niet gekocht, dan kan je aanmelden via die knop.

Natuurlijk kan je ook gewoon in de winkel bestellen.

Die knop brengt je meteen naar de afrekenpagina, waar je kunt inloggen (als je al een profiel op mijn website hebt), of waar je een profiel kunt aanmaken en betalen. De gebruikersnaam en het wachtwoord kies je gewoon zelf.

Als je daarna ingelogd bent, heb je toegang tot de lessen en testen van deze cursus (en andere cursussen die je hebt gekocht).

Als je eenmaal een profiel hebt, dan zal je bij een volgende bestelling merken dat je niet opnieuw al je gegevens hoeft in te vullen. Als je gewoon ingelogd blijft, dan worden die automatisch ingevuld.

Je vindt jouw cursussen en je profiel en je cursus-berichten in het menu "Cursussen" >> "Mijn Cursussen" (die vind je ook in het bovenste "zwarte" menu).

Ik wens je heel veel plezier in deze leerzame cursus.

Mijn agenda is aardig gevuld. Kan ik de lessen ook spreiden over een langere periode?

Ja, natuurlijk kan je dat. De cursus blijft gewoon voor je beschikbaar.

Na je aanmelding voor de cursus krijg je toegang tot alle lessen en testen en kan je in je eigen tempo aan de slag.Je bepaalt zelf hoe snel je wilt gaan.

Als je wat meer tijd nodig hebt, of een pauze wilt inlassen, dan laat je de lessen gewoon nog even liggen. Als je dan weer verder tijd en zin hebt, dan ga je gewoon weer verder. De lessen blijven gewoon beschikbaar en ik begrijp best dat je leven soms vol is en je keuzen moet maken.

Ik pas me dus aan je tempo aan en merk vanzelf wanneer je weer oefenresultaten (testen) instuurt of lessen afrondt.

Hoe verder?

Hieronder zie je de lijst met lesblokken en lessen. Als je deze cursus hebt gekocht, kan je meteen starten met de lessen die beschikbaar zijn. Als een les is afgerond (door de test te maken of de knop te gebruiken in de les) dan staat er een vinkje achter. Veel plezier!

Modules