Bel meteen voor een afspraak naar +31 (0)6 29126233

Hulp van een onzichtbare hand

hulp van een onzichtbare hand

Hulp van een onzichtbare hand

Als je me volgt, dan weet je, dat ik in april 2017 verhuisd ben van de grote stad  naar het buitengebied van Balkbrug. Ik woon nu in een oude woonboerderij en het pand wat er aan vast zit, huur ik als werkruimte. De naaste omgeving bestaat verder uit zes huizen en een klein schooltje. De natuur om me heen is prachtig: bossen, heide, een meertje, het riviertje de Reest, en wat te denken van de reeën, ooievaars, enzovoorts.

Natuurlijk is het altijd afwachten hoe je in zo’n kleine gemeenschap wordt opgevangen, met een spirituele praktijk/opleidingscentrum. Zoals je hier kunt lezen, hadden we half mei een Open huis. Er kwamen vele geïnteresseerden waaronder ook buren uit de weide omtrek. Ze kwamen om kennis te maken en een kijkje te nemen. Praktijk Tineke van Urk werd goed ontvangen en geaccepteerd.

Een buurvrouw met een hulpvraag

Vijf maanden later staat er een buurvrouw voor mijn deur. Ze loopt op krukken. Ze is een drukke, hardwerkende vrouw die weinig tijd voor zichzelf neemt. Nu word ze verplicht te rusten.

Ik nodig haar uit om binnen te komen, wat gaat erg moeizaam gaat. Ze verteld me dat ze bij de fysiotherapeut was geweest, maar dat de pijn in haar kuit nog erger was als voor de behandeling. Ze vraagt of ik haar wil masseren. Ik leg haar uit, dat ik alleen intuïtieve ontspanningsmassage geef, niet bedoeld voor fysieke klachten, maar dat ik haar wel een energetische behandeling kan en wil geven.

Omdat buurvrouw niet bekend is met energetische healingen als Reiki en magnetiseren, leg ik haar uit wat het precies is en wat ze kan ervaren. Daarna ga ik aan de slag met haar onderbeen. Ik voel me wat gehaast, want een half uur later zal er een cliënt op de stoep staan en ze is zelf ook al erg gespannen. Ik besluit te stoppen en vraag haar de volgende dag om zes uur langs te komen, dan zou ze een complete behandeling van mij krijgen.

Een onzichtbare hand

De volgende dag om klokslag zes uur staat ze voor mijn praktijkdeur. Ik laat haar op haar rug plaats nemen op mijn behandeltafel, en begin met een energetische behandeling. Ze is eerst wat gespannen, dit is een nieuwe ervaring voor haar, maar al gauw zie ik haar ontspannen. Ze geeft zich helemaal over, vol vertrouwen in mijn kunnen. We spreken niet, behalve dat ze even opmerkt, dat mijn handen zo warm zijn.

Halverwege de behandeling, mijn handen liggen op haar bovenbenen, doorbreekt ze de stilte en zegt ze opeens langzaam:

Buurvrouw: “Tineke???”

Ik: “Ja???”

Buurvrouw: “Ik weet dat je twee handen hebt, maar ik voel toch echt nog een derde hand, liggend op mijn onderbuik”

Ik ietwat geschrokken: “Ja, dat kan, ik zal je dat straks uitleggen”

Ik heb zelf al opgemerkt, dat er een energie aanwezig is in de ruimte, en nadat ik me er even op concentreer, blijkt het mijn gids te zijn.  Ik schrik overigens wat van haar opmerking, want hoe vertel je iemand, die pas met het spirituele en paranormale kennismaakt, dat er op dat moment een spirituele helper is, die ons helpt met de healing? Zal ze daarvan schrikken?

Zeer tevreden

Na de behandeling laat ik haar plaatsnemen in de stoel en drinken we een glas water. Ze geeft aan dat ze zich in tijden niet zo relaxed heeft gevoelt. Haar serene gezichtsuitdrukking bevestigd haar woorden.

Dan komt het moment ik haar vertel over spirituele gidsen. Ze blijft even stil, en vertelt me dat ze eigenlijk al eens een paranormale ervaring heeft gehad, vlak na het overlijden van haar vader. Ze vond het niet eens beangstigend, juist erg mooi dat haar vader even langs kwam. Ze vindt het erg fijn dat ze het kan delen met mij.

Blij loopt ze later weer naar haar huis en ik sluit met een tevreden gevoel mijn praktijkdeur.

 

No Comments

Post a Reply

Schrijf je in

Schrijf je meteen even in en laat je inspireren door meeslepende verhalen, ontwikkel je intuïtieve gaven en blijf automatisch op de hoogte.

Je bent succesvol ingeschreven!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Zeg het voort

Deel dit met je vrienden!