Bel meteen voor een afspraak naar +31 (0)6 29126233

Tekens van Rijkdom

tekens van rijkdom blog tineke van urk

Tekens van Rijkdom

Wat is voor jou rijk zijn? Voor de één kan dat een gevoel zijn, voor de andere is dat de hoogte van zijn of haar bankrekening. Maar ook: een arm gezin kan zich rijk voelen, een rijk gezin kan zich arm voelen (of zijn). Hoe ervaar jij rijkdom?

Arm of Rijk?

Rijk zijn heeft dus vele betekenissen. Ik schaar mezelf onder de rijken. Sinds een klein jaartje woon ik in een prachtige oude woonboerderij, na altijd in de stad gewoond te hebben. Het huis is landelijk gelegen en vanuit mijn woonkamer zie ik herten, ooievaars en andere dieren. Samen met mijn hond loop ik vele meters en we genieten dan van alles wat er op ons pad komt. Ik ben gezond, heb een lieve partner en verder lieve mensen om me heen.

Mijn praktijk is gevestigd in een apart gedeelte van de boerderij, mooier en beter kan ik me gewoon niet wensen! Wat een rijkdom! Ik maak gebruik van mijn mediamieke en helende gaven en talenten, wat tevens mijn passie is. Dat zorgt ervoor dat ik niet het gevoel heb dat ik werk en dat maakt ook dat ik me rijk voel. Dit is voor mij ook zeker wel anders geweest.

Maar genoeg over mij, hoe zit het met jou? Voel je je rijk, of juist arm? Denk je dan aan de spirituele kant, of juist aan je portemonnee? Als je je niet rijk voelt, zou je je rijk kunnen voelen als je kijkt naar alles wat je hebt in plaats van te kijken naar wat je niet hebt? Kan je het voelen in je hart? Doe het maar eens.

Iedereen heeft overigens een talent. Misschien heb je meerdere talenten, maar je hebt er minstens één. Ontwikkel je talent en omring jezelf met mensen die je kunnen ondersteunen. Het ideale plaatje zou zijn een balans te creëren tussen spirituele en materiële rijkdom.

In mijn praktijk hoor ik regelmatig, dat men hun talent opgeeft, omdat de financiële en sociale druk te groot is om het te ontwikkelen. Heb geen angst om te falen, leer uit je fouten, ontwikkel je verder en zorg dat je beter wordt dan de rest. Maak je dromen waar!

Enkele hulpbronnen:
Sessie ondernemerscoaching
Sessie individueel met familieopstellingen
Familieopstellingen met representanten
Mediumconsult
Een cursus volgen

Tekens van Rijkdom

De vader van een welgestelde familie nam zijn zoon op een dag mee voor een reis over het platteland. De man had het vaste voornemen om zijn zoon te laten zien hoe rijk en hoe arm mensen kunnen zijn. De man en zijn zoon verbleven een paar dagen op een boerderij van een familie die moeite had om rond te komen.

Toen vader en zoon na een paar dagen weer terugreden naar hun landgoed, vroeg de vader aan zijn zoon wat hij van de afgelopen dagen vond.

“Ik vond het geweldig, vader,” zei de zoon.

“Heb je nu ontdekt hoe arm mensen kunnen zijn?” vroeg zijn vader.

“Ja, ik heb veel geleerd,” antwoordde de zoon. “Ik zag dat zij vier honden hebben, terwijl wij er maar een hebben. Ik zag dat zij een beekje hebben dat doorloopt tot het eind van de wereld terwijl wij een vijver hebben die maar tot halverwege de oprit komt.”

“Wij gebruiken lantaarns, terwijl zij iedere nacht naar de sterren kunnen kijken en ons landgoed loopt maar tot aan de weg, terwijl zij de wereld tot aan de horizon hebben. Wij hebben bedienden die voor ons zorgen, terwijl zij voor anderen zorgen. Wij hebben muren om ons landgoed staan om ons te beschermen, terwijl zij vrienden hebben om hen te beschermen.”

De vader zweeg verbijsterd.

Toen sprak zijn zoon: “Dank je dat je mij hebt laten zien hoe arm we eigenlijk zijn.”

(Bron: internet)

No Comments

Post a Reply

Schrijf je in

Schrijf je meteen even in en laat je inspireren door meeslepende verhalen, ontwikkel je intuïtieve gaven en blijf automatisch op de hoogte.

Je bent succesvol ingeschreven!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Zeg het voort

Deel dit met je vrienden!