Bel meteen voor een afspraak naar +31 (0)6 29126233

Massage is meer dan genieten

massage en meer tineke van urk in balkbrug

Massage is meer dan genieten

Al sinds het begin van de mensheid wordt er gemasseerd. Aanraking is één van de eerste levensbehoeftes van een mens en ook zonder het te kennen doen we het als vanzelf. Brute experimenten hebben getoond dat babies die onvoldoende verzorgende aandacht en aanraking krijgen niet erg levensvatbaar zijn. We hebben dit soort aandacht echt nodig. Als we ergens in ons lichaam ongemak voelen, dan gaan onze handen als vanzelf naar die plek en masseren het, of houden het simpelweg beet tot het rustiger wordt.  Massage is dus een van de meest natuurlijke handelingen en de behoefte aan aanraking zit in onze genen verankerd.

Het woord massage is afgeleid uit het Arabisch (masse betekent drukken),  het Hebreeuws (maschesch betekent tasten) en het Grieks (massein betekent kneden). Om allerlei redenen vinden we het prettig om gemasseerd worden. Het kalmeert ons, en als we pijn hebben helpt het de pijn op te lossen. Het beschermt en doet ons lichaam weer stromen. Massage is gewoon heerlijk en heel gezond.

Wanneer de huid aangeraakt, geaaid en of gestreeld wordt, zet dat processen in werking die niet alleen voor fijne gevoelens zorgen, maar ook voor een betere gezondheid. Geen wonder dus dat er er tal van massagevormen zijn met elk hun focus en uitwerking.

Massage gaat verder dan de oppervlakte want gemasseerd worden  vervult ook diepe psychologische behoeften. De zachte aanraking zegt dat je oké bent en erbij hoort en dat het veilig is. Aanraking kan heel geruststellend zijn op een niveau dat het denken niet weet te kalmeren.

Elkaar masseren is een manier van verbinden en ook onder krijgers en vechtsporters is het gewoon om elkaar lichamelijk te steunen op dit soort verzorgende manieren. Biologisch horen we bij zoogdieren en die leven in groepen waarin leden elkaar beschermen en verzorgen.

Ons lichaam heeft veel te verduren en voor velen is de verzorgende aanraking en lichamelijke veiligheid helaas niet zo gewoon. Er zijn daarom ook masseurs die helpen om deze lichamelijke veiligheid te steunen en via het lichaam de emotionele pijn te helpen helen. Met alle moderne communicatiemiddelen is dit probleem alleen maar groter geworden en is de stress in ons lichaam alleen maar toegenomen.

Degenen die zich eenmaal hebben laten masseren willen dat doorgaans vaker. De bijzondere aandacht voor ons lichaam vervult diepe behoeften en even gemasseerd worden en tijd nemen verzorgd te worden in een rustige omgeving is gewoon fijn. De andere kant is dat er veel aanbieders zijn voor deze dienst en dat je misschien even wilt zoeken naar wat past bij je.

Massage is ook een vorm van magnetiseren, een alternatieve geneeswijze. Het is kort gezegd het overbrengen van helende energie. Een simpel voorbeeld is een moeder die haar geschrokken en huilende kind helpt nadat die op zijn knie is gevallen. Deze moeder wrijft zachtjes over de zere knie en wonder boven wonder huppelt het kind daarna weer vrolijk verder. Door middel van het liefdevol aanraken brengt de moeder helende energie ofwel liefde over.

Helende energie

Zoals je wellicht weet heb ik eens de opleiding massage beginners en gevorderden gevolgd. Ik masseer intuïtief, wat betekent dat ik me door mijn intuïtie laat leiden in mijn massages. Zo weet ik waar ik meer druk kan uitoefenen en waar niet. Natuurlijk werk ik als Reiki Master en Magnetiseur tijdens het masseren ook op andere niveaus en help je aura met helende energie. Zo krijg je Reiki en magnetiseren en een ontspannen massage waarin je lekker kan wegdromen in een pakket. 🙂

Niet voor iedereen is massage al erg gemakkelijk om te ondergaan. Voor sommige van mijn klanten is aangeraakt worden vaak minder fijn en helemaal niet zo veilig. Dit kan veroorzaakt zijn door vervelende gebeurtenissen in het verleden, gebeurtenissen waarin iemand heel ver over grenzen is gegaan of geweld heeft gebruikt, of doordat aanraking in het gezin sterk werd afgekeurd of beladen was (soms dragen ouders hun trauma’s effectief over op hun kinderen). Voor deze klanten is intimiteit en nabijheid niet zo gemakkelijk en de aanraking is op lichamelijk niveau intiem.

Natuurlijk help ik daarbij en ontdekken ze dat het wel plezierig kan zijn en veilig voelt om aangeraakt te worden mits dat zorgvuldig gebeurt. De autonomie van deze klanten is beschadigt en vraagt om herstel en ik help daarbij graag.  Als je zelf ook dit probleem kent, kan je wellicht eens overwegen om een afspraak te maken voor een healing en een reading. Dat helpt echt!

Massageolie

De keuze voor een massageolie is ook van belang in een geheel ontspannen massage. Je weet ongetwijfeld dat de meesten van ons reageren op geur en elke olie heeft zijn eigen werking. De juiste massageolie helpt op lichamelijk niveau onder andere om meer ontspanning te creëren.

Het liefst werk ik met lavendel. Dit is een ideale massageolie voor ontspanningsmassages, vanwege de kalmerende werking van lavendel. Het is zeer geschikt voor mensen met slaapproblemen of zij die te kampen hebben met veel stress. Ook als gewrichtsklachten hebt, kramp en verkoudheid is deze massageolie zeer geschikt. Daarnaast is het ook een olie die de huid mooi soepel en zacht maakt. De iets zoete geur spreekt veel mensen aan, maar kan soms iets te sterk zijn. Daarom verdun ik het met een geurloze basis massageolie.

Daarnaast gebruik ik graag Ylang ylang massageolieYlang ylang betekent ‘bloem der bloemen’. Dit is dan ook, wat de naam al doet vermoeden, een massageolie met een zoete, exotische geur. Veel mensen ervaren deze olie als pure verwennerij, alsof ze zich tijdens de massage even terug hebben mogen trekken in een exotisch paradijs. Ylang ylang schenkt vertrouwen en geborgenheid.

De olie zorgt voor een harmonische en rustige sfeer die stimulerend werkt op een goede conversatie, begrip en samenwerking. Voor mensen die voortdurend onder stress staan is een massage met YlangYlang zeer ontspannend. De olie is algemeen koortswerend en weerstand (tegen infecties) verhogend. De olie werkt daarnaast ook verzorgend en verzachtend bij een geïrriteerde huid.

Natuurlijk heb ik ook massageolie in huis, zonder geur. Het effect zal er niet minder om zijn, immers, dankzij mijn helende handen zorg ik dat jij geheel ontspannen mijn praktijk weer verlaat.

Ik kan me voorstellen dat je nieuwsgierig bent geworden. Misschien wil je eerst reacties lezen van klanten die je voorgingen of misschien wil je meteen een massage afspraak willen maken. Dat kan, natuurlijk. Ik zie je bestelling graag tegemoet.

Tot gauw…

 

 

No Comments

Post a Reply

Schrijf je in

Schrijf je meteen even in en laat je inspireren door meeslepende verhalen, ontwikkel je intuïtieve gaven en blijf automatisch op de hoogte.

Je bent succesvol ingeschreven!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Zeg het voort

Deel dit met je vrienden!