Bestaat het, fouten maken? Want als je ervan geleerd hebt, is het dan een fout geweest? En hoe zit het dan met schuldgevoelens? Zou dat dan terecht zijn? Je was niet die persoon die je nu bent, de keuzes die achteraf niet goed voor je bleken te zijn, zou je nu niet meer maken. Toch? Of ben jij diegene die steeds in hetzelfde gat valt? Dus nogmaals, zijn fouten en schuldgevoelens over een achteraf verkeerde keuze terecht? Ik denk van niet. We bereiken allemaal op de juiste manier onze bestemming dankzij obstakels.
Iedereen had gelijk
Vijf wijze mannen waren verdwaald in het bos.
De eerste zei: “Ik ga links, mijn intuïtie zegt me dat.”
De tweede zei: “Ik zal rechts gaan, er is een reden waarom rechts uit het woord rechtstreeks komt.”
De derde zei: “Ik zal terug gaan, waar we vandaan kwamen. Het betekent dat ik zal vertrouwen op het bos.”
De vierde zei: “Ik zal vooruit gaan, waar het bos eindigt zal zich iets nieuws openbaren.”
De vijfde zei: “Jullie gaan allemaal verkeerd. Er is een snellere oplossing. Wacht op mij.” Hij vond de hoogste boom en klom erin. Terwijl hij klom, ging alle anderen verspreid naar hun eigen kant. Van boven zag hij waar ze naar toe moesten gaan om het bos het snelst te verlaten. Nu kon hij ook zien in welke volgorde de andere wijze mannen het einde van het bos zouden bereiken.
Hij klom hoger en zag de kortste weg. Hij begreep het probleem en vond de beste oplossing! Hij wist dat wat hij deed goed was. En de anderen hadden het mis. Ze waren koppig en wilden niet naar hem luisteren. Hij was de echte Wijze Man!
Maar hij had het mis.
Waarom had hij het mis?
Degene die links ging, bevond zich in het struikgewas. Hij moest vechten met wilde dieren om niet te verhongeren. Hij leerde hoe te overleven in het bos; hij werd een deel van het bos en kon anderen gaan onderwijzen.
Degene die rechts ging, ontmoette dieven. Ze namen alles van hem af en dwongen hem te stelen met hen. Na verloop van tijd, had hij iets in de dieven wakker gemaakt dat ze waren vergeten – menselijkheid en medeleven. De wroeging was zo sterk in een aantal van hen, dat ze na zijn dood ook wijzen werden.
Degene die terug ging, maakte een pad door het bos, wat al snel een weg werd voor mensen die wilden wandelen in het bos zonder bang te zijn om te verdwalen.
Degene die vooruit ging, werd een pionier. Hij bezocht plaatsen waar nog niemand anders was geweest en opende prachtige nieuwe mogelijkheden voor mensen en ontdekte verbazingwekkende genezende planten en prachtige dieren.
Degene die in de boom klom, werd een specialist in het vinden van snelle oplossingen. Mensen wendde zich tot hem, als ze op zoeken waren om de snelst manier te vinden om hun problemen op te lossen, zelfs als het niet tot een blijvende oplossing leidt.
Dit is hoe de vijf wijze mannen hun bestemming bereikten.
Als eerste mijn nieuwste artikelen, meditaties, aanbiedingen en nieuwtjes ontvangen? Schrijf je dan nu meteen in voor de nieuwsbrief!
Gineke Wesseling
Volg je eigen pad zoals jij het gevoel hebt dat goed is, ieder doet dat op zijn eigen manier en dat is ook oke. Lieve groet
Bart
Ja, wij hebben het er over gehad, er zijn meer wegen die naar God gaan. Zoek je eigen waarheid!
Hettie
Helemaal waar!
Er leiden meerdere wegen naar Rome, voor een ieder van ons op zijn of haar eigen tijd en manier!
Niets is beter en we kunnen vooral leren van elkaar!
Lieve groetjes,
Hettie
Tineke
Dank je wel voor je fijne reactie Hettie!