Het was raar, maar elke Tarot kaart die werd neergelegd klopte precies. Het vertelde over mijn verleden, over wat er op dat moment aan de hand was, en ook de kaarten over de toekomst bleken uit te komen. Sprakeloos keek ik hoe het zich ontvouwde. Het was spannend, een beetje eng, maar het maakte me ook heel nieuwsgierig. Alles bleek zo exact te kloppen! Hoe kon dat toch?
De eerste stappen in Tarot
Enthousiast geworden, kocht ik meteen mijn eigen Tarot-box. Daarin zaten de 78 Tarot kaarten die ik op de beurs had meegemaakt, en een mooi beginnersboek waar ik meteen enthousiast mee kon beginnen. Het is al lang geleden, natuurlijk, maar die eerste keer staat me nog goed bij. Met die paranormale beurs begon mijn ontdekking in Tarot. Het zou een lange en vruchtbare relatie worden. Wat me aansprak (en nog steeds aanspreekt) is het mystieke van het Tarot spel. Ik hou van de symbolieken, en de voorspellingen bleken zo juist, dat ik het steeds verder wilde ontdekken, er steeds meer over wilde leren.
Mediumschap versus Tarot
Als medium krijg ik zonder hulpmiddelen alle informatie die ik nodig heb, en hoef niet perse hulpmiddelen als kaarten, pendels of foto’s te gebruiken om een reading te geven. Tarot spreekt me echter aan, en het bleek een heel mooie aanvulling die ook tot de verbeelding spreekt. Als je voor iemand legt kan die persoon zich ook ergens op richten, ziet de magie ontvouwen, dus ook in mijn praktijk is het een mooi hulpmiddel.
Hoe begin je met Tarot?
Om de kaarten te leren kennen, nam ik ze eerst één voor één in mijn handen en bekeek ze zorgvuldig. Ik zag mooie afbeeldingen, maar ik kon ze niet zo gauw zomaar interpreteren. Ik geef toe, ik ben regelmatig wat ongeduldig. En 78 kaarten, dat is ook nogal wat om te leren.
Ik begon daarom maar met de volgende oefening: Elke dag een dagkaart trekken. In het boekje las ik dat toeval niet bestaat, en dat deze kaart je daarom iets te vertellen heeft over wat je te wachten staat. Vol goede moed begon ik aan deze klus. Een mooi schrift was snel gekocht, en elke dag beschreef ik hoe de kaart er uitzag, wat voor gevoel de kaart me gaf en wat de werkelijke betekenis van de kaart was volgens het boekje.
Ongeduld en nieuwe zoektocht
Verbazingwekkend kwam mijn gevoel steeds overeen met de betekenis die in het boekje stond, maar al gauw sloeg de verveling toe. Want ik trok na een tijdje steeds dezelfde kaart, de Hogepriesteres, en daar leerde ik dus niets nieuws meer van. Het is niet de bedoeling dat je dan maar een andere kaart trekt, en ik bedacht al gauw dat het zo wel heel erg lang zou gaan duren voordat ik van alle kaarten de betekenis zou weten. Na drie maanden gaf ik het op.
Vervolgens ben ik andere orakel-kaarten gaan proberen, en heb inmiddels zo’n 30 verschillende versies liggen (waaronder nog 5 Tarot versies). Met de LeNormand-kaarten kan ik ‘lezen en schrijven’, en ook die gebruik ik vaak.
Herkansing van het Rider Waite Tarot
Het was pas nadat ik een prachtig Engelen Tarot spel vond, dat ik opeens weer zin kreeg om ook de Rider Waite Tarot weer op te pakken. Dit keer kreeg ik het sneller onder de knie, en helemaal nadat ik allerlei extra informatie erover had verzameld. Keer op keer deed ik verschillende leggingen, om uit te zoeken welke het best bij mij zou passen en gebruikte die in verschillende situaties. Het bekende gezegde “Al doende leert men.” geldt zeker voor Tarot.
De Tarot is inmiddels niet meer weg te denken uit mijn verzameling orakel-kaarten. En als je erom vraagt leg ik hem graag voor je tijdens een consult. Natuurlijk kan je het ook zelf leren, en dan is het Tarot Meester starterspakket een heel goed begin. Met wat tijd en oefening, kan je dan na een tijd ook jezelf Tarot Meester noemen.
Geef een reactie